Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης  για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία  από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συνδιοργάνωσαν για δωδέκατη συνεχή χρονιά Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.) για τους αθλητές των Special Olympics με νοητική και κινητική αναπηρία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς. Η Επίδειξη M.A.T.P. αποτελεί μία δράση που ενθαρρύνει τα άτομα που συνδυάζουν κινητική και νοητική αναπηρία και δεν μπορούν να ενταχθούν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics. Παράλληλα εστιάζει στην συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς αναπηρία με σκοπό την καλλιέργεια σχέσεων σεβασμού και αλληλεγγύης. 

Σε αυτή τη πολυσήμαντη αθλητική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ομαδικότητας, συμμετείχαν:

  • Αθλητές των Special Olympics με νοητική και κινητική αναπηρία, από 11 Ειδικά Σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Μεταμόρφωσης, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιλίου, Ειδικό Γυμνάσιο Ιλίου, Ειδικό Λύκειο Ιλίου, Ειδικό Δημοτικό σχολείο Βούλας, Κέντρο Ειδικών Ατόμων "Η Χαρά", Εταιρεία προστασίας σπαστικών "Πόρτα Ανοιχτή", Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Κέντρο Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών & Ενηλίκων με Αναπηρία (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες», Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δυτικής Αττικής "η Ελπίδα", Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης.
  • 80 Μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και της Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.
  • 12 ενεργοί Εθελοντές των Special Olympics Hellas.
  • Φοιτητές της Ειδικότητας Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής, με Υπεύθυνη την Δρ. Κατερίνα Ασονήτου, Μέλος του Εργαστηρίου Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας.
  • Μέλη από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, “Αναγέννηση & Πρόοδος” η οποία μέσω του Τμήματος Sports Excellence στηρίζει σταθερά τα Special Olympics Hellas.
  • Μαθητές, υποστηρικτές, συνεργάτες και γενικό κοινό, που παρακολούθησαν την εκδήλωση και χειροκρότησαν τους αθλητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, κ. Κωνσταντίνος Δούκας, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλλα, Πρέσβυς ε.τ., μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Special Olympics Hellas, η Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Έρρικα Πρεζεράκου και ο Γιάννης Γιαννούλης, Διεθνής Καλαθοσφαιριστής. Με επικεφαλής της διοργάνωσης τον κ. Μιχάλη Νικόπουλο, Υπεύθυνο του Προγράμματος M.A.T.P., όλοι έδωσαν το “παρών” για να εμψυχώσουν τους αθλητές και να τους δώσουν δύναμη.

Ενωμένοι οι αθλητές των Special Olympics και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, παρέλασαν μπροστά από το κοινό, άκουσαν τον Ύμνο των Special Olympics, και τον Όρκο του Αθλητή από την αθλήτρια Κέλυ Χουρσαλά, και, μετά από την απαραίτητη προθέρμανση, επιδόθηκαν σε διάφορες ασκήσεις αθλημάτων, σε 7 σταθμούς διαφορετικών αθλητικών δραστηριοτήτων. Η δράση περιελάμβανε Επίδειξη Κινητικών Δεξιοτήτων σε διάφορες ασκήσεις αθλημάτων, όπως: βόλεϊ, bowling, καλαθοσφαίριση, γκολφ. Όλοι οι αθλητές πέρασαν κυκλικά από όλους τους σταθμούς και, χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη των μαθητών – συνοδών τους, πέτυχαν όλους τους αθλητικούς στόχους!

Στο τέλος, ο ενθουσιασμός και η υπερηφάνεια της συμμετοχής, που επικρατούσε στη γιορτή, ολοκληρώθηκε με την Τελετή Απονομής Μεταλλίων και Διπλωμάτων, που προσφέρθηκαν σε όλους τους αθλητές των Special Olympics ως τιμητική αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας και της αφοσίωσής τους. Διπλώματα Συμμετοχής πήραν και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα για την καθοριστική υποστήριξή τους στην προσπάθεια των αθλητών.

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, τα οποία αποτελούν Σχολείο Πρωταθλητής Ενταξιακού Αθλητισμού, συμμετέχουν σταθερά σε εκπαιδευτικές δράσεις των Special Olympics Hellas με στόχο την ανάπτυξη υγιών σχέσεων ανάμεσα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία, μέσα από τη συνύπαρξή σε κοινές αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Πληροφορίες για το M.A.T.P

Το Πρόγραμμα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P. – Motor Activities Trianing Program), υλοποιείται από τα Special Olympics Hellas, με την υποστήριξη των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics “Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.” - “Play Unified: Learn Unified.”. Είναι ένα μοναδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που απευθύνεται σε άτομα που συνδυάζουν νοητική αναπηρία µε κινητική αναπηρία και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους ή / και της λειτουργικότητάς τους, να συμμετάσχουν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics. Το 2023, το Lions Club International Foundation ανέλαβε την υποστήριξη του ζωτικής σημασίας Προγράμματος Εκπαίδευσης Κινητικών Δραστηριοτήτων.

Print
30 Rate this article:
No rating
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627
Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Στη διοργάνωση των έβδομων Εθνικών Χειμερινών Αγώνων Special Olympics 2024 (14 - 19 Μαρτίου) συμμετείχαν αθλητές των Special Olympics Hellas στο άθλημα της αναρρίχησης!

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε η ελληνική αποστολή αναρρίχησης των Special Olympics Hellas, αποτελούμενη από 4 αθλητές, 1 προπονητή και 1 αρχηγό αποστολής, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, στα Special Olympics Österreich Winter Games 2024, που διεξήχθησαν στην Αυστρία από 14 έως 19 Μαρτίου. Η αγωνία και η προσμονή για τους αγώνες εκτός Ελλάδας έδωσαν τη θέση τους στην χαρά και την ικανοποίηση της επιτυχίας, καθώς η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Τρίπολη με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες και μετάλλια στις αποσκευές της.

Read more
28293031
12
Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης  για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία  από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συνδιοργάνωσαν για δωδέκατη συνεχή χρονιά Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.) για τους αθλητές των Special Olympics με νοητική και κινητική αναπηρία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς. Η Επίδειξη M.A.T.P. αποτελεί μία δράση που ενθαρρύνει τα άτομα που συνδυάζουν κινητική και νοητική αναπηρία και δεν μπορούν να ενταχθούν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics.

Read more
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top