Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search
Menu
 1. Αρχική
 2. Νέα
 3. Special Olympics
 4. Ομοσπονδία
 5. Αθλητικές Διοργανώσεις
  1. Πανελλήνιοι Αγώνες
  2. Παγκόσμιοι Αγώνες
  3. Τελετή Αφής Φλόγας
 6. Προγράμματα
 7. Αναπτυξιακό
  1. Start a team - Έλα μαζί μας!
  2. Νέα Τοπικά Προγράμματα Περιφέρειας
  3. Εκπαιδευτικοί Οδηγοί
  4. Δράσεις
 8. Εθελοντισμός
 9. Κάνε μία δωρεά
 10. Συμπαραστάτες μας
 11. Επικοινωνία

Τελευταία Νέα

Special Olympics Hellas: Συνεχίζουν τη δράση τους, διερευνητική επίσκεψη στην Καλαμάτα

Special Olympics Hellas: Συνεχίζουν τη δράση τους, διερευνητική επίσκεψη στην Καλαμάτα

Νέοι στόχοι με σκοπό την επέκταση του Αναπτυξιακού Προγράμματος, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

“Χαρήκαμε τη φιλόξενη φύση της Καλαμάτας και των κατοίκων της”!

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για το αμέριστο ενδιαφέρον και την ειλικρινή αγάπη τους για τους αθλητές με νοητική αναπηρία των Special Olympics Hellas.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε: «Εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας καλωσορίζω την οικογένεια των Special Olympics Hellas. Είναι αυτονόητη η στήριξη μας σε προσπάθειες και πρωτοβουλίες που αφορούν άτομα με νοητική αναπηρία. Ως Δήμος έχουμε αποδείξει ότι καταβάλουμε προσπάθειες στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο σύνολο της κοινότητας.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την πρόταση των Special Olympics, που περιλαμβάνει την Καλαμάτα στις πόλεις – στόχους, όπου θα αναπτυχθεί ένα τριετές περιφερειακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Από την πλευρά μας, συζητώντας με την οικογένεια των Special Olympics και σε συνεργασία με εκπροσώπους φορέων ειδικής αγωγής, προπονητές κι όλες τις αρμόδιες αρχές, ελπίζουμε στην επιτυχή υλοποίηση ενός τοπικού προγράμματος των Special Olympics στην Καλαμάτα. Να σημειώσω συμπληρωματικά, ότι πέρυσι τα παιδιά μας, αθλητές των Special Olympics του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας, πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις σε αγώνες που συμμετείχαν». Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ανεπτύχθη η φιλοσοφία και παρουσιάστηκαν τα προγράμματα των Special Olympics Hellas από τον Πρόεδρο Διονύσιο Κοδέλλα και στελέχη του οργανισμού.

Το Τοπικό Πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που έχει ως στόχο την ανάπτυξή τους σε 21 πόλεις της χώρας μας με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

 

Συνάντηση είχε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, με τον πρόεδρο του οργανισμού Special Olympics Hellas κ. Διονύσιο Κοδέλλα και τους συνεργάτες τους, στην οποία παρευρέθηκε και ο προϊστάμενος του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μεσσηνίας Κωνσταντίνος Σαραβελάκης. Ο κ. Κοδέλλας ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις δράσεις του οργανισμού που αφορούν κυρίως την ανάπτυξη των δυνατοτήτων ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού, με απώτερο σκοπό την κοινωνική τους ένταξη.

Ο στόχος του οργανισμού, ανέφερε ο κ. Κοδέλλας, είναι σε βάθος τριετίας η δημιουργία ενός δικτύου που θα αναπτυχθεί σε 21 πόλεις και θα υλοποιούνται, μέσω αυτού, αθλητικές δράσεις που θα απευθύνονται σε άτομα με νοητική αναπηρία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την εκτενή ενημέρωση που εξέλαβε από τον πρόεδρο, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν άτομα που χρήζουν υποστήριξης, αγκαλιάζει την προσπάθεια του οργανισμού και υποστηρίζει τις δράσεις του. Τέλος, ευχήθηκε να βρεθεί ικανό πεδίο συνεργασίας με τον οργανισμό σε μια κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης κοινωνικών ζητημάτων.

 

Print
50 Rate this article:
No rating
«Δεκέμβριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829301
Τα Special Olympics συμμετέχουν στο 1ο Open Agora στο ΚΠΙΣΝ

Τα Special Olympics συμμετέχουν στο 1ο Open Agora στο ΚΠΙΣΝ

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 ελάτε στο περίπτερό μας για να ενημερωθείτε και εσείς για το έργο και την αποστολή των Special Olympics Hellas. 

Read more
23
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
 • Oλυμπιακά Ακίνητα, Πάρκο Γουδή
 • Κτήριο Β07, 11526 Αθήνα, Ελλάδα
 • (+30) 211 2011 000
 • info@specialolympicshellas.gr


Copyright 2023 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top