Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Τα Special Olympics στο Ηράκλειο Κρήτης

Τα Special Olympics στο Ηράκλειο Κρήτης

Επεκτείνεται το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για αθλητές με νοητική αναπηρία

Στο Ηράκλειο Κρήτης ταξιδεύει η Ομάδα των Special Olympics Hellas, το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου, για να εγκαινιάσει το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου για άτομα με νοητική αναπηρία, αποτελώντας τον 21ο και τελευταίο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος, που υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το Τοπικό Πρόγραμμα στο Ηράκλειο θα ξεκινήσει με προπονήσεις στα αθλήματα της ιππασίας και της Ενόργανης Γυμναστικής, κινητοποιώντας άτομα με νοητική αναπηρία και τις οικογένειές τους να ενταχθούν στα Special Olympics και να αποδείξουν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Η επίσημη τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου θα γίνει την Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου στις 18.30 στην Αίθουσα Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τη Συμφωνία θα υπογράψουν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Αλέξιος Καλοκαιρινός. Παράλληλα, θα υπογραφούν Συμφωνίες Συνεργασίας με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης , το οποίο εκπροσωπείται από την Πρόεδρο κα Μαρία Δαμανάκη, το Κέντρο Άθλησης Ηρακλείου «Αθλόδραση»,  με Πρόεδρο τον κ. Ιωάννη Αργέντη, και την Ιππική Ακαδημία Κρήτης, με Πρόεδρο την κα. Κοκκινέλη Ευτυχία.

Μέσα από την εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία στους αθλητές και τις οικογένειές τους να ενημερωθούν για τις προοπτικές που προσφέρει η ενασχόληση με τα αθλήματα των Special Olympics και τις «ανοιχτές» ευκαιρίες για συμμετοχή σε αγώνες και αθλητικές δράσεις τοπικής, περιφερειακής, πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας.

Το Τοπικό Πρόγραμμα Special Olympics Ηρακλείου εντάσσεται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas και προέκυψε από την επιθυμία να καλυφθούν ανάγκες της Περιφέρειας, με τη δημιουργία προπονητικών προγραμμάτων που αποβλέπουν στην κοινωνική ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία και στη στήριξη των οικογενειών τους. Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ήταν καταλυτική, καθώς μας έδωσε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την επιθυμία, πράξη.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρώνεται με την πόλη του Ηρακλείου, αφήνει όμως σημαντική παρακαταθήκη σχετικά με την υλοποίηση του οράματος του Οργανισμού για την άρση των αποκλεισμών και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία, μέσω του αθλητισμού.

 

Print
107 Rate this article:
No rating
«Ιούνιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
27282930
Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Πέντε μέρες Αθλητισμού και Ένταξης, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, αφιερώθηκαν στους καθιερωμένους πλέον Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024».

Read more
3112
34567
Special Olympics European Football Week 2024

Special Olympics European Football Week 2024

Στο πλαίσιο των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024», διοργανώσαμε παράλληλες αθλητικές δράσεις και αγώνες ποδοσφαίρου με unified ομάδες (αθλητές με και χωρίς αναπηρία).

Read more
89
10111213141516
1718
Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και των Special Olympics Hellas, υπεγράφη την Δευτέρα 17 Ιουνίου, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. – Play Unified: Learn Unified».

Read more
1920212223
24252627282930
1234567
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top