Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Ενημερωτική Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου μαστού με την συμμετοχή του «Άλμα Ζωής» και παρουσία της Υπουργού Σ. Ζαχαράκη

Ενημερωτική Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου μαστού με την συμμετοχή του «Άλμα Ζωής» και παρουσία της Υπουργού Σ. Ζαχαράκη

Τα Special Olympics Hellas με συνέπεια απέναντι στους αθλητές και τις οικογένειες τους για διαρκή ενημέρωση, διοργάνωσαν στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών ενημερωτική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, τη σημαντικότητα του προληπτικού ελέγχου, και τον ρόλο της οικογένειας στην προετοιμασία των κοριτσιών με νοητική αναπηρία για την ενήλικη ζωή τους. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, συμμετείχε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με εξειδικευμένους ομιλητές.

«Παρατηρούμε ότι τα έμφυλα στερεότυπα που κρατάνε τις περισσότερες φορές τα κορίτσια μέσα στο σπίτι, μέσα από τον αθλητισμό, μπορούν να ανατραπούν. Είναι δείγμα πολιτισμού μίας χώρας, αυτά τα έμφυλα στερεότυπα να εξαλείφονται μέσα από διαρκή ενημέρωση και γνώση» δήλωσε ανοίγοντας την εκδήλωση η Υπεύθυνη Προγράμματος Οικογενειών SpecialOlympics Hellas, κα. Βικτωρία Τούση. Στη συνέχεια, παρουσίασε το Πρόγραμμα "Οι αθλήτριες των Special Olympics σπάνε τα όρια”, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και στοχεύει στην ενδυνάμωση κοριτσιών από 8+ ετών και γυναικών με νοητική αναπηρία.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη η οποία αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που διαδραματίζουν τα Special Olympicsαλλά και το «Άλμα Ζωής» για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε καίρια θέματα, αλλά και την σημασία της  ενδυνάμωσης και ισότητας των γυναικών με νοητική αναπηρία. Υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι κάνουν τη διαφορά στη ζωή των ατόμων με νοητική αναπηρία, διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό των SpecialOlympics για να υποστηρίξει τις προσπάθειες τους για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην στήριξη των ατόμων με αναπηρία τόσο στο κομμάτι της καθημερινότητας και προσβασιμότητας τους, όσο και σε μία πιο δυναμική αντιμετώπιση της αναπηρίας.

Από την πλευρά της η κα. Φωτεινή Κουλούρη, Εκπρόσωπος της κα. Ειρήνης Αγαπηδάκη, Αναπληρώτρια Υπουργού Υγείας, στο χαιρετισμό της στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες με νοητική αναπηρία, ενώ παράλληλα εστίασε στον σημαντικό ρόλο της οικογένειας στην εξέλιξη των ατόμων με νοητική αναπηρία και στην συνύπαρξη των ατόμων με και χωρίς αναπηρία.

«Οι οικογένειες είναι αναπόσπαστο μέρος των SpecialOlympics. Όταν κατορθώνουμε και εντάσσουμε ένα άτομο με νοητική αναπηρία στα Special Olympics και αλλάζουμε την ζωή του, αλλάζει και η ζωή της οικογένειας» σημείωσε στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Special Οlympics Hellas, κ. Διονύσιος Κοδέλλας, πρέσβυς ε.τ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές η κα. Δήμητρα Κατσαφάνα, Ψυχολόγος, Υπεύθυνη ΚΔΑΠ-ΑμεΑ Κρίκος Δήμου Βριλησσίων, καθώς και εξειδικευμένοι ομιλητές από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»: Η κα. Κορίνα Τσομπανισάκη, Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου «Άλμα Ζωής», ο Δρ. Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α’ της Α΄ Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», η κα. Ανθή Ανδροβιτσανέα, Ψυχολόγος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και η κα. Γιαννούλα Γεροθανάση, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια από το «Άλμα Ζωής».

Την εκδήλωση έκλεισε η Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas κα. Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η οποία αφού ευχαρίστησε θερμά τους κεντρικούς ομιλητές για την ενδελεχή παρουσίαση και ενημέρωση, υπογράμμισε: «Έχουμε καταλάβει το κενό που υπάρχει στην πρόληψη, και γι’ αυτό προσπαθούμε κι εμείς μέσα από το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» να εστιάζουμε στην έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη σε έξι ειδικότητες, είναι όμως καιρός να συμπεριληφθούν σε αυτές, η ενημέρωση – πρόληψη σε γυναικολογικά θέματα».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία στο τέλος να θέσουν τις ερωτήσεις τους στους ομιλητές, να ανταλλάξουν απόψεις, δημιουργώντας ένα γόνιμο διάλογο. Με κεντρικό γνώμονα πως τα στερεότυπα και τα ταμπού εξαλείφονται μόνο με γνώση και ενημέρωση, στόχος της εκδήλωσης ήταν να επιδιώξει μία σωστή και άρτια πληροφόρηση των παρευρισκόμενων, ώστε να τα άτομα με νοητική αναπηρία και οι οικογένειες τους να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν προκλήσεις και εμπόδια που μπορεί να προκύψουν.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος των Special Olympics Hellas "Οι αθλήτριες των Special Olympics σπάνε τα όρια”, υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και στοχεύει στην ενδυνάμωση κοριτσιών από 8+ ετών και γυναικών με νοητική αναπηρία, ώστε να συμμετάσχουν στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas και να ενημερώνονται για τις θετικές επιπτώσεις της άσκησης και της κοινωνικοποίησης στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα τα μέλη των οικογενειών τους να ενημερώνονται σε θέματα υγείας, πρόληψης, ψυχικής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Print
45 Rate this article:
No rating
«Απρίλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
252627
Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Στη διοργάνωση των έβδομων Εθνικών Χειμερινών Αγώνων Special Olympics 2024 (14 - 19 Μαρτίου) συμμετείχαν αθλητές των Special Olympics Hellas στο άθλημα της αναρρίχησης!

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε η ελληνική αποστολή αναρρίχησης των Special Olympics Hellas, αποτελούμενη από 4 αθλητές, 1 προπονητή και 1 αρχηγό αποστολής, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, στα Special Olympics Österreich Winter Games 2024, που διεξήχθησαν στην Αυστρία από 14 έως 19 Μαρτίου. Η αγωνία και η προσμονή για τους αγώνες εκτός Ελλάδας έδωσαν τη θέση τους στην χαρά και την ικανοποίηση της επιτυχίας, καθώς η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Τρίπολη με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες και μετάλλια στις αποσκευές της.

Read more
28293031
12
Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης  για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία  από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Γιορτή αθλητισμού και συνύπαρξης για αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία από τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα!

Τα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συνδιοργάνωσαν για δωδέκατη συνεχή χρονιά Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (M.A.T.P.) για τους αθλητές των Special Olympics με νοητική και κινητική αναπηρία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Δαΐς. Η Επίδειξη M.A.T.P. αποτελεί μία δράση που ενθαρρύνει τα άτομα που συνδυάζουν κινητική και νοητική αναπηρία και δεν μπορούν να ενταχθούν στα επίσημα αγωνίσματα των Special Olympics.

Read more
34567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top