Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Ενέργειες Special Olympics Hellas κατά την περίοδο COVID-19

Ενέργειες Special Olympics Hellas κατά την περίοδο COVID-19

Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίζοντας πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αθλητές τους στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού, προέβησαν άμεσα σε αλλαγή της στρατηγικής τους θέτοντας στο επίκεντρο την έννοια «δεσμός»! Ο δεσμός με όλα τα μέλη τους ήταν αδιαπραγμάτευτα ισχυρός, έπρεπε, όμως, να συνεχίσει να είναι ενεργός και στη νέα συνθήκη της απόστασης.

Η πανδημία και το επακόλουθο lockdown έφεραν πρωτόγνωρες ανατροπές σε όλα τα επίπεδα. Επιχειρηματική λειτουργία, επαγγελματική καθημερινότητα, οικογενειακή ζωή, προσωπικές επαφές και επικοινωνίες, έπρεπε όλα να αντιμετωπιστούν υπό ένα νέο πρίσμα που εν μέσω συνθηκών αυτοπεριορισμού, απαιτούσε να είναι δημιουργικό, παραγωγικό και αποτελεσματικό.

Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίζοντας πλήρως τις ιδιαίτερες συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αθλητές τους στο πλαίσιο του αυτοπεριορισμού, προέβησαν άμεσα σε αλλαγή της στρατηγικής τους θέτοντας στο επίκεντρο την έννοια «δεσμός»! Ο δεσμός με όλα τα μέλη τους ήταν αδιαπραγμάτευτα ισχυρός, έπρεπε, όμως, να συνεχίσει να είναι ενεργός και στη νέα συνθήκη της απόστασης.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήθηκε σειρά δράσεων αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το επικοινωνιακό εργαλείο των Social Media, προκειμένου τα Special Olympics Hellas να μείνουν κοντά στους αθλητές τους, κοντά στην κοινωνία, κοντά στον Άνθρωπο!

Στην αρχή της εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα, τα SOH, συνεχίζοντας συνειδητά τον ενημερωτικό τους χαρακτήρα, δημιούργησαν videos με οδηγίες για την προφύλαξη από τον covid-19 και τον περιορισμό της εξάπλωσής του.

Στη συνέχεια, η ομάδα απευθύνθηκε ανοιχτά και δημόσια στους αθλητές καθιστώντας τους κοινωνούς στην προσπάθεια της χώρας, ενεργά μέλη της ομάδας των SOH που συνεχίζει ακούραστα να προσπαθεί για το καλύτερο. Ζήτησε να ενώσουν τη φωνή τους με τα SOH και μαζί να διαδώσουν το μήνυμα #ΜένουμεΣπίτι. Οι αθλητές των SOH με συγκινητικό ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στέλνοντας πληθώρα videos με το δικό τους μήνυμα για συστράτευση στην εθνική προσπάθεια.

Στη φάση αυτή, ήταν καθοριστικής σημασίας η συμβολή των πρωταγωνιστών του Αναπτυξιακού Προγράμματος, των προπονητών. Με συγκινητικό ενδιαφέρον όλοι οι προπονητές έστειλαν το δικό τους video με συμβουλές και ασκήσεις γυμναστικής, με προτάσεις για τη διατήρηση της φυσικής κατάστασης στο σπίτι, με μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε η πολύτιμη δυνατότητα στις οικογένειες των αθλητών να πραγματοποιήσουν μαζί προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι αλλά και στους αθλητές να νιώσουν ότι η ομάδα τους είναι δυνατή, ενεργή και πάντα παρούσα. Ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η πρωτοβουλία του Virtual High 5 έφερε αθλητές και προπονητές ακόμη πιο κοντά. Ζητήθηκε από όλους να στείλουν φωτογραφία κάνοντας high 5. Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας προέκυψε πληθώρα φωτογραφιών στις οποίες SOH, αθλητές και προπονητές κάνουν χαμογελαστοί ένα ψηφιακό, ενδυναμωτικό και αισιόδοξο High 5!

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν videos με συμβουλές διατροφής γι’ αυτή την περίοδο, με προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης αλλά και συμβουλές για ποιοτικότερη ξεκούραση τις μέρες αυτές του αυτοπεριορισμού.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος υπήρξε περαιτέρω δραστηριοποίηση με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία των SOH υλοποιήθηκαν webinars που απευθύνονταν σε νέους συντονιστές και προπονητές. Σκοπός ήταν να μην χαθεί χρόνος, οι νέοι συνεργάτες του Αναπτυξιακού να λάβουν όλη την απαραίτητη ενημέρωση αλλά και στήριξη που χρειάζεται προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στην οικογένεια των Special Olympics Hellas και φυσικά να είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση μόλις επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα. Επίσης, με την υποστήριξη των SOH, υπήρξε τοπική δραστηριοποίηση όπως στο νησί της ΚΩ, όπου το video spot της ομάδας των SOH προβάλλεται σε τηλεοπτικό σταθμό του νησιού ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία για τη δραστηριοποίηση του  οργανισμού.

Ως ενεργό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας των Special Olympics, τα SOH αυτήν την περίοδο αξιοποίησαν και περιεχόμενο από τα Special Olympics International και Special Olympics Europe Eurasia σε περιστάσεις όπως η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Με σημαντικές τοποθετήσεις του Προέδρου και Πρέσβυ ε.τ. των SOH κ. Διονύσιο Κοδέλλα,, όπως η ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Real FM με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, επιδιώχθηκε έτι περαιτέρω η επικοινωνία του μηνύματος των SOH.

Είναι σαφές ότι κάθε παράλληλη ευκαιρία επικοινωνίας αξιοποιήθηκε στο μέγιστο αυτή την περίοδο, όπως η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, η Παγκόσμια Ημέρα συνδρόμου Down, η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η ανάγκη για αιμοδοσία, η αισιόδοξη αρχή ενός μήνα όπως ο Μάιος ή η ακόμη πιο αισιόδοξη επιστροφή της ομάδας στα γραφεία! Τα SOH δηλώνουν το «παρών» σε κάθε περίσταση αποδεικνύοντας ότι είναι ένας οργανισμός ενεργός, δυναμικός και συμμετοχικός.

  • Ενημερώνουμε και ενεργοποιούμε τους αθλητές μας.
  • Συνεργαζόμαστε παραγωγικά και δημιουργικά με τους προπονητές του Αναπτυξιακού Προγράμματος
  • Καθιστούμε την κοινότητά μας μέρος της δραστηριοποίησής μας ακόμη και σε δυσμενείς συνθήκες όπως ένα lockdown
  • Επικοινωνούμε στο ευρύ κοινό την αδιάκοπη δράση των SOH

 

Print
80 Rate this article:
No rating
«Μάιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
29
22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με διαδρομή Special Olympics

22ος Αγώνας Δρόμου Καλαμάτας με διαδρομή Special Olympics

Στον φετινό, 22ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Απριλίου, συμπεριλήφθηκε και Αγώνας Special Olympics 1 χλμ δίνοντας την ευκαιρία στος αθλητές από τα προπονητικά μας προγράμματα στην Καλαμάτα να λάβουν και αυτοί μέρος!

Read more
3012345
6789101112
131415
Τα Special Olympics Hellas συμμετέχουν στο Unified Sports Competition

Τα Special Olympics Hellas συμμετέχουν στο Unified Sports Competition

Με μεγάλο ενθουσιασμό αναχώρησε η Μεικτή Ομάδα Bocce αθλητών με και χωρίς αναπηρία (unified team) των Special Olympics Hellas με προορισμό το Μαυροβούνιο, όπου θα διεξαχθεί το Unified Sports Competition με την υποστήριξη του Μέγα Δωρητή Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Read more
16171819
20
8ο Family Health Forum

8ο Family Health Forum

Στα πλαίσια των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics θα πραγματοποιηθεί το 8ο Family Health Forum, την Κυριακή, 26 Μαΐου 2024, 17:30 - 20:30

Read more
21
Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics "Λουτράκι 2024"

Τελετή Έναρξης των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics "Λουτράκι 2024"

Το Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Ypanema Seaside στη Λιμνοθάλασσα στο Ηραίο! Την Τελετή Έναρξης πρόκειται να παρουσιάσει η δημοσιογράφος κα. Νάνσυ Ζαμπέτογλου, μαζί με τον αθλητή των Special Olympics Hellas του αθλήματος του μπάσκετ, Άγη Διακόπουλο.

Read more
2223242526
272829303112
3456789
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top