Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search
Menu
 1. Αρχική
 2. Νέα
 3. Special Olympics
 4. Ομοσπονδία
 5. Αθλητικές Διοργανώσεις
  1. Πανελλήνιοι Αγώνες
  2. Παγκόσμιοι Αγώνες
  3. Τελετή Αφής Φλόγας
 6. Προγράμματα
 7. Αναπτυξιακό
  1. Start a team - Έλα μαζί μας!
  2. Νέα Τοπικά Προγράμματα Περιφέρειας
  3. Εκπαιδευτικοί Οδηγοί
  4. Δράσεις
 8. Εθελοντισμός
 9. Κάνε μία δωρεά
 10. Συμπαραστάτες μας
 11. Επικοινωνία

Τελευταία Νέα

Δράσεις του Προπονητικού Προγράμματος Special Olympics στην Λευκάδα

Δράσεις του Προπονητικού Προγράμματος Special Olympics στην Λευκάδα

Ο Οκτώβριος ήταν ένας μήνας με δράσεις μεγάλης προοπτικής για τους αθλητές της Λευκάδας.

Bowling με το Τοπικό Πρόγραμμα Κομοτηνής
Δεκατέσσερις αθλητές των Special Olympics του Τοπικού Προπονητικού Προγράμματος της Λευκάδας, ταξίδεψαν στην Κομοτηνή για να παίξουν Bowling με 14 αθλητές από το Προπονητικό Πρόγραμμα της Κομοτηνής! Σε αυτόν τον όμορφο και φιλόξενο χώρο οι αθλητές αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι και συμπαίκτες και αποτέλεσαν παράδειγμα απόλυτης συνεργασίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Τοπικούς Συντονιστές του Προγράμματος της Κομοτηνής για την προσφορά τους.

“Action for kids with disabilities”
Στο πλαίσιο της δράσης “Action for kids with disabilities" και σε συνεργασία με το Sports Excellence/ Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Σ' Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), έγινε επίδειξη του αθλήματος Bocce από τους αθλητές μας, στους συμμετέχοντες της δράσης. Ακολούθησαν παιχνίδια μεικτών ομάδων με αθλητές, ωφελουμένους της κοινωνικής δομής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας, γονέων, εργαζομένων, και ανθρώπων της Κινητής Αθλητιατρικής Μονάδας του ΕΚΠΑ. Οι αθλητές συμμετείχαν επίσης σε διαδραστικά παιχνίδια αντιληπτικής ικανότητας, ισορροπίας, δρομικά παιχνίδια κ.α.

“Lefkas Trail Run” 
Είκοσι αθλητές των Special Olympics μαζί με τη στήριξη 8 εθελοντών συμμετείχαν στον αγώνα 600 μ. στο πλαίσιο του Αγώνα Ορεινού Τρεξίματος "Lefkas Trail Run". Τον Αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Σύλλογο Φιλάνδρο, υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ- Υ). Ακόμη, μία ομάδα αθλητών των Special Olympics εργάστηκαν ως εθελοντές, και βοήθησαν τους δρομείς που έλαβαν μέρος στις υπόλοιπες διαδρομές του αγώνα. Η προσφορά όλων των εθελοντών υπήρξε καταλυτική για την επιτυχία της διοργάνωσης.

Πιλοτικό Πρόγραμμα «Ενταξιακές Oμάδες Aνάδειξης Υγιεινού Τρόπου Ζωής σε Σχολεία και Φορείς»
Ξεκίνησε και επίσημα το πιλοτικό πρόγραμμα των Special Olympics “Ενταξιακές Oμάδες Aνάδειξης Yγιεινού Tρόπου Zωής σε Σχολεία και Φορείς - Inclusive Healthy Lifestyle Groups in Schools (IHLGIS)” από το τοπικό προπονητικό πρόγραμμα Special Olympics Λευκάδας. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 χρόνια και πρόκειται για κοινοπραξία ανάμεσα στα Special Olympics Europe Eurasia Foundation και στα Special Olympics Ελλάδας, Πολωνίας, Εσθονίας και Βερολίνου. 
Στόχος του Προγράμματος είναι η συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία για την προάσπιση ενός καλύτερου και υγιούς τρόπου ζωής για όλους. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν αθλητές των Special Olympics, μαθητές τυπικής εκπαίδευσης, προπονητές, Νεαροί Ηγέτες, ψυχολόγοι, γονείς και εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα θα γίνει η αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης των αθλητών, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η γνώση για την διατροφή, και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα των ατόμων με νοητική αναπηρία. Η δημιουργία υγιών σχέσεων μεταξύ των Unified ομάδων αναμένεται να έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στους συμμετέχοντες.

Νέο γήπεδο Bocce!
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των Special Olympics και του Δήμου Λευκάδας τον Δεκέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ομοσπονδίας, παραδόθηκε το νέο γήπεδο Bocce. Το σπουδαίο αυτό έργο υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου μέσω ενεργειών του Δήμου Λευκάδας και συγκεκριμένα του Δημάρχου κ. Χαράλαμπου Καλού. Το γήπεδο βρίσκεται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Λευκάδας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς χρήση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Δήμου Λευκάδας. Η χορηγία του πλαστικού χλοοτάπητα ως προς την χρήση και την τοποθέτηση  έγινε από την εταιρεία Professional Gardening Service του κ. Λιβιτσάνου Θεόδωρου. Οι τελικές κατασκευαστικές λεπτομέρειες διευθετήθηκαν από εθελοντή των Special Olympics, από το τοπικό προπονητικό πρόγραμμα της Λευκάδας.
"Μετά από καιρό, έχουμε το δικό μας γήπεδο..." είπε ο αθλητής μας Αντώνης και μας χαροποιεί ιδιαίτερα που επιτέλους οι αθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν σε ένα καινούργιο γήπεδο.

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αυτές οι πολύτιμες συνεργασίες και οι υποδομές μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια! 

Print
29 Rate this article:
5.0
«Δεκέμβριος 2023»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
272829301
Τα Special Olympics συμμετέχουν στο 1ο Open Agora στο ΚΠΙΣΝ

Τα Special Olympics συμμετέχουν στο 1ο Open Agora στο ΚΠΙΣΝ

Στις 2 και 3 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 21:00 ελάτε στο περίπτερό μας για να ενημερωθείτε και εσείς για το έργο και την αποστολή των Special Olympics Hellas. 

Read more
23
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
 • Oλυμπιακά Ακίνητα, Πάρκο Γουδή
 • Κτήριο Β07, 11526 Αθήνα, Ελλάδα
 • (+30) 211 2011 000
 • info@specialolympicshellas.gr


Copyright 2023 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top