Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Ανανέωση Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Επέκταση της συνεργασίας για ακόμη 3 έτη στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί.»

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και των Special Olympics Hellas, υπεγράφη την Δευτέρα 17 Ιουνίου, με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα νοητικής αναπηρίας και συνύπαρξης, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. – Play Unified: Learn Unified».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, κα Ζέττα Μακρή, και ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, ενώ στη συνάντηση παρέστησαν, εκ μέρους του Υπουργείου, ο κ. Δημήτριος Κερερές, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Φ.Α και η κα Αθηνά Χριστοπούλου, από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής. Εκ μέρους των Special Olympics Hellas, παρέστησαν η αθλήτρια της Κολύμβησης Νάνσυ Διαπούλη, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Καλλιγάς, ο Ταμίας του Δ.Σ. κ. Γιώργος Δασουράς, η Εθνική Διευθύντρια, κα Άρτεμις Βασιλικοπούλου, η Διευθύντρια και η Συντονίστρια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, κυρίες Ναταλία Ανδριανοπούλου και Μίλλυ Κονταξή, και η Υπεύθυνη του Προγράμματος Οικογενειών κα Βικτωρία Τούση.

«Το Υπουργείο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο των Special Olympics Hellas και συγκεκριμένα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα» επεσήμανε η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνύπαρξη μαθητών με και χωρίς αναπηρία με στόχο την αποδοχή, τονίζοντας πως «με την επέκταση της συνεργασίας μας για ακόμη τρία έτη, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε προγράμματα που προάγουν την κοινωνική συνοχή, για τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού σχολικού περιβάλλοντος».

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να υλοποιούμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού. Στόχος μας είναι η ενίσχυση και η προώθηση της έννοιας της ένταξης των ατόμων με αναπηρία μέσω της συνέχειας του έργου μας, φτάνοντας σε ακόμη περισσότερα μέρη της χώρας. Μας γεμίζει αισιοδοξία, ότι η νεότερη γενιά ενδιαφέρεται ζωηρά, ολοένα και περισσότερο για τα θέματα αναπηρίας και έρχεται αρωγός και πυκνώνει τις γραμμές των εθελοντών που συμβάλλουν στην υλοποίηση των ευγενών αρχών του Κινήματος».

Σύμφωνα με το Μνημόνιο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού θέτει υπό την αιγίδα του το Πρόγραμμα και δεσμεύεται: α) να υποστηρίζει τη συμμετοχή των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικές, αθλητικές και αγωνιστικές δράσεις που διοργανώνουν τα Special Olympics Hellas σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο, β) να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Τα Special Olympics Hellas δεσμεύθηκαν τόσο στην διατήρηση της στενής συνεργασίας με τα ήδη πιστοποιημένα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, σε διαρκώς περισσότερες εκπαιδευτικές μονάδες ανά την χώρα.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί»:

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές µε και χωρίς νοητική αναπηρία και αθλητές των Special Olympics Hellas να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις και αγώνες. Μέσα από αυτές τις δράσεις, το Πρόγραμμα αποσκοπεί να ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους σχετικά με τη νοητική αναπηρία και τα Special Olympics, να προωθήσει τη συνεργασία ατόμων με και χωρίς νοητική αναπηρία και τελικά να προάγει την ένταξη. Στη διάρκεια των 6 ετών που έχουν προηγηθεί έως και σήμερα, το Διεθνές Πρόγραμμα “Play Unified: Learn Unified” υλοποιείται με την αμέριστη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε 24 χώρες.

Από το 2018 έως και σήμερα στην Ελλάδα, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα 517 σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού, ενώ πάνω από 18.100 μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία από όλη την Ελλάδα έχουν συμμετάσχει μαζί με ενθουσιασμό, σε ενταξιακές, αθλητικές δράσεις. Μαζί τους οι 1.363 προπονητές και καθηγητές που ενημερώθηκαν και εκπαιδεύθηκαν κατάλληλα, ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση και τον συντονισμό των εθελοντών – προπονητών μας.

Για το έτος 2024-2025 το Πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Ομίλου Attica με σκοπό την επέκτασή του στα νησιά του Β. Αιγαίου και Κυκλάδες.

Print
77 Rate this article:
No rating
«Ιούλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top