Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Special Olympics στον Κόσμο

Τα Special Olympics ιδρύθηκαν το 1968 από την Eunice Kennedy Shriver, αδελφή του Προέδρου των Η.Π.Α John F. Kennedy, και το έναυσμα δόθηκε από την αδελφή τους με νοητική αναπηρία Rosemary Kennedy.

Το όραμα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1962 σε μία θερινή κατασκήνωση στην αυλή της κατοικίας των Kennedy με τη συμμετοχή 100 μόλις ατόμων με νοητική αναπηρία. Η Eunice Kennedy Shriver θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες των ατόμων με νοητική αναπηρία στις αθλητικές δραστηριότητες. Με την πάροδο των χρόνων, η καλοκαιρινή κατασκήνωση σιγά σιγά επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και από εκεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα Special Oympics επισημοποιήθηκαν το καλοκαίρι του 1968, με τη διεξαγωγή των πρώτων Διεθνών Θερινών Αγώνων Special Olympics στο Illinois με 1.000 αθλητές με νοητική αναπηρία από 26 Πολιτείες των Η.Π.Α και τον Καναδά. Τον Δεκέμβριο του 1971, τα Special Olympics λαμβάνουν από την Ολυμπιακή Επιτροπή των Η.Π.Α. το προνόμιο να φέρουν τον τίτλο “Olympics”.

Από τότε μέχρι σήμερα, το Κίνημα δίνει την ευκαιρία σε περίπου 6 εκατομμύρια άτομα με νοητική αναπηρία, σε περισσότερα από 190 προγράμματα, να ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους και να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους.

Από μια θερινή κατασκήνωση για ανθρώπους με νοητική αναπηρία σε ένα Παγκόσμιο Κίνημα,
τα Special Olympics αλλάζουν ζωές και συμπεριφορές από το 1968.

 

 

 

 

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top