Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Πρόγραµµα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (Μotor Activities Training Program - MATP)

Μotor Activities Training Program – MATP

Tο Πρόγραµµα Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων (Μotor Activities Training Program - MATP) είναι ένα µοναδικά σχεδιασµένο πρόγραµµα που απευθύνεται σε:

  •  Άτοµα που συνδυάζουν διανοητική αναπηρία µε κινητική αναπηρία και αδυνατούν, λόγω του επιπέδου των δεξιοτήτων τους και / ή της λειτουργικότητάς τους, να συµµετάσχουν στα επίσηµα αγωνίσµατα των Special Olympics.
  • Άτοµα µε σοβαρή ή ιδιάζουσα διανοητική αναπηρία που δεν µπορούν να προσαρµοστούν και να κατανοήσουν κανονισµούς, εξαιτίας δυσκολιών συµπεριφοράς, µε αποτέλεσµα να αδυνατούν να συµµετάσχουν στα επίσηµα αγωνίσµατα των Special Olympics.

Το MATP είναι ένα µοναδικό στο είδος του πρόγραµµα άθλησης που δεν αποκλείει κανέναν αθλητή. Είναι σχεδιασµένο να παρέχει εξατοµικευµένα προγράµµατα προπόνησης σε όλους τους αθλητές µε σοβαρές αναπηρίες.

Οι δραστηριότητες MATP αντιστοιχούν στα επίσηµα αθλήµατα των Special Olympics. Aυτές οι δραστηριότητες παρέχονται ως σηµείο έναρξης, για το σχεδιασµό εξειδικευµένων προγραµµάτων προπόνησης για κάθε αθλητή. Όσο πιο ορθά εκτελεί ένας αθλητής αυτές τις δραστηριότητες, τόσο περισσότερο πλησιάζει στην απόκτηση των δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες, για τη συµµετοχή του στα επίσηµα αγωνίσµατα χαµηλής ικανότητας των Special Olympics.
 

Οφέλη για τους αθλητές:

  • Aυξηµένη σωµατική δραστηριότητα που οδηγεί σε βελτίωση των αδρών και λεπτών κινητικών τους δεξιοτήτων, της καλής φυσικής κατάστασης και της λειτουργικότητάς τους.
  • Περισσότερες ευκαιρίες για την εκτέλεση αθλητικών δραστηριοτήτων.
  • Ανάπτυξη της αυτοεκτίµησης µέσω της απόκτησης περισσότερων ικανοτήτων.
  • Περισσότερη επαφή µε την οικογένεια µέσω της ενασχόλησης µε το πρόγραµµα.
  • Περισσότερες ευκαιρίες για τη δηµιουργία φιλίας µε άλλους αθλητές, τις οικογένειές τους και την ευρύτερη κοινότητα.

Οι αθλητές του MATP των Special Olympics µεταφέρουν αυτά τα οφέλη στις καθηµερινές τους δραστηριότητες στο σπίτι, καθώς και στην κοινότητα. Επιπλέον, ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσµοί, καθώς τα µέλη της οικογένειας µαθαίνουν να εκτιµούν την ικανότητα του αθλητή τους να λαµβάνει µέρος σε µία αθλητική δραστηριότητα.

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top