Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Πρόγραμμα "Υγιείς Αθλητές"

Το πρόγραμμα Υγιών Αθλητών έχει δημιουργηθεί ώστε να προσφέρει στους αθλητές κατά τη διάρκεια επίσημων αγωνιστικών διοργανώσεων δωρεάν ιατρικές εξετάσεις καθώς και να τους εκπαιδεύσει σε θέματα υγείας, σε ένα περιβάλλον διασκεδαστικό και φιλόξενο. Σκοπός του είναι τα άτομα με νοητική αναπηρία να νιώθουν άνετα και χωρίς άγχος – που συχνά αντιμετωπίζουν - κατά την επίσκεψή τους στους θεράποντες. Η επίδραση που έχει το πρόγραμμα στους αθλητές παγκοσμίως στην υγεία και την ευεξία τους είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Από το 2002, έχουν διαγνωστεί σε αθλητές μη εντοπισμένα προβλήματα υγείας όπου μέσω του προγράμματος, τους δόθηκαν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας.

Το πρόγραμμα δεν προσφέρεται μόνο για τους αθλητές αλλά, και για τους φοιτητές του κλάδου υγείας καθώς και στους επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης οι οποίοι μέσω της πρακτικής εμπειρίας στον τομέα της εξέτασης δίνεται η δυνατότητα να βελτιστοποιήσουν τις γνώσεις και τις πρακτικές τους στη φροντίδα των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Προσφέρονται οκτώ (8) ειδικότητες εξέτασης:

  • Fit Feet
  • FUNfitness
  • Health Promotion
  • Healthy Hearing
  • MedFest
  • Opening Eyes
  • Special Smiles
  • Strong Minds


Περιλαμβάνει οδοντιατρικές εξετάσεις, καθώς και προληπτικού χαρακτήρα εκπαίδευση για την υγεία των δοντιών στους εξεταζόμενους αθλητές.

  

 


Περιλαμβάνει αρκετές οπτομετρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και μπορεί να παρέχει στους εξεταζόμενους αθλητές, που το έχουν ανάγκη, δωρεάν γυαλιά οράσεως κατόπιν ιατρική συνταγής, ή ειδικά αθλητικά γυαλιά και γυαλιά ηλίου που δεν απαιτούν  ιατρική συνταγή.

 Περιλαμβάνει γενικές ωτοακουστικές. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν ακουστικές συσκευές ή άλλου είδους ακουστικά βοηθήματα.

 

 Φυσιοθεραπευτές παρέχουν εκπαίδευση και συμβουλές σε αθλητές και προπονητές για το πώς να προπονούνται και να αγωνίζονται με ασφάλεια για την υγεία τους. 

 

 Διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύουν τους αθλητές σε καλές συνήθειες διατροφής , στην ασφάλεια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, στην υγεία των οστών κ.α. 

 Ποδίατροι εξετάζουν τα πόδια και τις αρθρώσεις των αθλητών για παραμορφώσεις και δυσκαμψίες και παρέχουν συμβουλές για κατάλληλα παπούτσια και κάλτσες.

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top