Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Πρόγραμμα Οικογενειών

Το Πρόγραμμα Οικογενειών των Special Olympics προσφέρει στα μέλη της οικογένειας των αθλητών μας, μέσα από τη συμμετοχή τους, ξεχωριστές και πολύτιμες εμπειρίες. Οι οικογένειες των αθλητών μας είναι η νούμερο ένας πηγή ασφάλειας και συναισθηματικής κάλυψης για την ισορροπημένη ανάπτυξή τους και την ένταξή τους στους κόλπους της κοινωνίας.

Η συνεργασία με τις οικογένειες μέσω του προγράμματος στοχεύει:

  • Στην προσφορά ευκαιριών σε όλα τα μέλη των οικογενειών να αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους, παρέχοντας ανταλλαγές απόψεων που θα εμπλουτίσουν τη ζωή όλων των εμπλεκομένων
  • Στην αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού και της γνώσης σχετικά με τη Νοητική Αναπηρία μέσω των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • Στην προώθηση της αφοσίωσης και υποστήριξης στα Special Olympics Hellas

Ως μέλος οικογένειας (Family Member) θεωρείται κάθε άτομο που έχει σχέση συγγένειας με τον αθλητή που συμμετέχει στα Special Olympics:

  • Ο/Η σύζυγος, σύντροφος ή παιδί του αθλητή
  • Συγγένεια εξ αίματος (πατέρας, μητέρα, αδελφός/ή, παππούς, γιαγιά, θείος, θεία, ανιψιός/ά, ξάδελφος/η, συγγενής που σχετίζεται με γάμο ή σύντροφο συγγενή εξ αίματος)
  •  Νόμιμος κηδεμόνας, θετός γονέας ή κάθε άτομο  που έχει την ευθύνη της φροντίδας του αθλητή ή έχει ρόλο κηδεμόνα ή θετού γονέα.

Από το 2016, το Πρόγραμμα Οικογενειών έχει ενεργό ρόλο στην Εκπαίδευση και Ενημέρωση των μελών του, μέσω σεμιναρίων και ημερίδων καθώς και από τη συμμετοχή και παρουσία τους σε Τοπικούς, Περιφερειακούς, Εθνικούς, Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες χειροκροτώντας τις προσπάθειες των Αθλητών.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι να δοθεί στις οικογένειες  των αθλητών η ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις σε θέματα υγείας, διατροφής και συμβουλευτικής ψυχολογίας, να συζητήσουν για καλές πρακτικές με τους ειδικούς συνεργάτες που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και  να μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές για βελτίωση της καθημερινότητάς τους,  αλλά και την ανάπτυξη διαπροσωπικής επικοινωνίας, βασισμένης σε σχέση αποδοχής, σεβασμού και εμπιστοσύνης.

Σεμινάρια/Ημερίδες που έχουν υλοποιηθεί:

Σεμινάριο/Ημερίδα Θέμα Τοποθεσία

1ο Family Health Forum, Απρίλιος 2016

Παρουσιάσεις σε θέματα υγεία, διατροφής, ευεξίας & άσκησης SportCamp, Λουτράκι

2ο Family Health Forum,  Οκτώβριος 2017

Σεξουαλική εκπαίδευση, πρόληψη και υγεία για άτομα με νοητική αναπηρία Τριανόν, Ναύπλιο

3ο Family Health Forum, Μάιος 2018

Η κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία, από τη θεωρία στην πράξη μέσω του αθλητικού προγράμματος Special Olympics Unified © SportCamp, Λουτράκι

Ημερίδα Συμβουλευτικής, Δεκέμβριος 2019

Επαγγελματική ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία και συνοδές διαταραχές Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Αθήνα

 

Το μότο του Προγράμματος Οικογενειών που συντροφεύει τα Special Olympics Hellas:

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα Οικογενειών είναι απαραίτητο βήμα για τη διαπίστευση των μελών των οικογενειών και την πρόσβασή τους σε μια σειρά προνομίων κατά τη διάρκεια των αγώνων και των ειδικών δράσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας με κάθε μέσο και ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Οικογενειών των Special Olympics Ελλάς.

Τ: 211 2011 000  Email:family@specialolympicshellas.gr

Facebook: Special Olympics Hellas                                           

Twitter: @SOHellas

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top