Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Θέλω να Συμμετέχω

Είστε εκπαιδευτικοί σε σχολείο γενικής ή ειδικής εκπαίδευσης και θέλετε να εντάξετε το σχολείο σας στο Δίκτυο των Ενταξιακών Σχολείων των Special Olympics;

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το ενδιαφέρον των σχολείων για το Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα είναι μεγάλο και χαιρόμαστε πολύ γι'αυτό! Θέλοντας να ανταποκριθούμε στα μέχρι τώρα αιτήματα, σας ενημερώνουμε ότι για τη σχολική περίοδο 2023 – 2024 δεν μπορούμε να δεχτούμε άλλες συμμετοχές. Μπορείτε φυσικά να συμπληρώσετε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος και να δρομολογήσουμε τη συμμετοχή σας με τη νέα σχολική χρονιά 2024 – 2025.

σασ ευχαριστουμε!
image

Τα βήματα είναι απλά:

1. Διαβάστε τις πληροφορίες που ακολουθούν

3. Στείλτε με Mail την αίτησή στο unifiedschools.soh@gmail.com

Συλλέγουμε τις Αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ζευγάρια γενικών και ειδικών σχολείων με βάσει την βαθμίδα, τις επιθυμητές ημερομηνίες, το άθλημα επιλογής των σχολείων και την διαθεσιμότητα του συντονιστή μας. Δρομολογούμε την επίσκεψη του Συντονιστή μας σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια και το παιχνίδι ξεκινά!

Η επίσκεψη Συντονιστή μας σε κάποιο σχολείο γίνεται έπειτα από συμφωνία των σχολείων με το τμήμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος των Special Olympics Hellas.

Τί χρειάζεται?

  •  Υπογεγραμμένη Συγκατάθεση Γονέα/ Κηδεμόνα για τη συμμετοχή του/ της μαθητή – τριας στη Δράση (την στέλνουμε εμείς κατά την επικοινωνία μας)
  •  Για το θεωρητικό μέρος χρειαζόμαστε μια αίθουσα, laptop και βιντεοπροβολέα.
  •  Για το πρακτικό μέρος χρειαζόμαστε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει το άθλημα. (προαύλιο, κλειστό γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α.)

Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών μερών το Σχολείο σας πιστοποιείται ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού και εντάσσεται στο δίκτυο των Ενταξιακών Σχολείων των Special Olympics.

Σε κάθε σχολείο απονέμεται Ειδική Πιστοποίηση από τα Special Olympics Hellas.

image
image

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού

Περισσότερα

Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού

Ως Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Schools) πιστοποιούνται οι εκπαιδευτικές μονάδες – από τους παιδικούς σταθμούς μέχρι τα πανεπιστήμια – που πραγματοποιούν τουλάχιστον 2 αθλητικές δράσεις σε Μεικτές Ομάδες μέσα στο ακαδημαϊκό έτος.
image

Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού

Περισσότερα

Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού

Τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να εξελιχθούν σε Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Champion Schools) αρκεί να πραγματοποιούν τις ακόλουθες δράσεις εντός του ακαδημαϊκού έτους

Μπορείτε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά, και να ενημερωθείτε από τους υπεύθυνους του προγράμματος για τη δυνατότητα υλοποίησης και τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Τμήμα Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ναταλία Ανδριανοπούλου
Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Μίλλυ Κονταξή

Συχνές ερωτήσεις

Πόσα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν;

Το θεωρητικό μέρος εφόσον το σχολείο σας διαθέτει χώρο και την τεχνική υποδομή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο αριθμό μαθητών, αλλά το ιδανικό θα ήταν να επιλεγεί μια τάξη. Στο πρακτικό μέρος κύριο μέλημά μας είναι η συμμετοχή των μαθητών και η δημιουργία σχέσεων κατά τον αγώνα, οπότε το ιδανικό θα ήταν η συμμετοχή ενός ή δύο τμημάτων (περίπου 20-25 μαθητές), με την προϋπόθεση ότι έχουν ήδη παρακολουθήσει το θεωρητικό μέρος.

Πώς να επιλέξουμε ποιο τμήμα να συμμετάσχει στο πρακτικό μέρος;

Η επιλογή του τμήματος έρχεται μετά από συζήτηση καθώς εξαρτάται από το σχολείο με το οποίο θα συνεργαστείτε, τη βαθμίδα, το ενδιαφέρον των μαθητών σε κάποιο άθλημα και το πόσο έτοιμοι είναι οι μαθητές να συνυπάρξουν. Στόχος είναι να υπάρξει μια συνέχεια στην όλη προσπάθεια.

Το θεωρητικό μέρος αφορά μόνο τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης;

Το θεωρητικό μέρος περιλαμβάνει παρουσίαση που σκοπό έχει την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη νοητική αναπηρία και ορολογίες, όμως περιλαμβάνει και ενημέρωση σχετική με τα Special Olympics Hellas, τους σκοπούς τους και τα Προγράμματα. Εφόσον κάποιο ειδικό σχολείο επιθυμεί να παρακολουθήσει το θεωρητικό μέρος προσαρμόζουμε την παρουσίαση έπειτα από συζήτηση με τον Υπεύθυνο Εκπαιδευτικό του Σχολείου.

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής των υπόλοιπων τμημάτων / τάξεων με άλλο τρόπο κατά το πρακτικό μέρος;

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει δράσεις παράλληλα με το πρακτικό μέρος. Η συμμετοχή όλων των μαθητών – εκπαιδευτικών σε αυτή την πρωτοβουλία του σχολείου είναι πολύ σημαντική και υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ενισχύσετε αυτή σας την απόφαση. Οι μαθητές μπορούν να αναλάβουν πολλούς ρόλους. Φυσικά θεατές και εμψυχωτές κατά τη δράση, παρουσιαστές ή ομιλητές, κοινωνοί της δράσης με την παρακίνηση των συμμαθητών τους για τη δημιουργία μια αφίσας, χειροτεχνιών με μηνύματα επευφημίας και πολλά άλλα. Είναι δυνατή ακόμα και η συμμέτοχή ολόκληρου του σχολείου. Δείτε μερικές ωραίες ιδέες εδώ:
image image

Μπορούμε να οργανώσουμε μια δράση μεμονωμένα σαν σχολείο;

Οποιαδήποτε Δράση στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού προγράμματος με την ονομασία «Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. » - “Play Unified: Learn Unified.” οργανώνεται και υλοποιείται με ευθύνη των Special Olympics Hellas. Οι ιδέες των μαθητών και των εκπαιδευτικών είναι εξαιρετικές και είμαστε πάντα διαθέσιμοι να συζητήσουμε τις πρωτοβουλίες και να βρούμε τρόπους υλοποίησής τους.

Μετά την πιστοποίηση του Σχολείο μας τι γίνεται;

Η Πιστοποίηση του Σχολείου σας ως Ενταξιακό Σχολείο δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής του σχολείου σε αθλητικές και εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνουν τα Special Olympics Hellas. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μεμονωμένα μπορούν να συμμετέχουν σε δράσεις παγκόσμιας εμβέλειας όπως σεμινάρια, στρογγυλές τράπεζες που διοργανώνονται από τα Special Olympics Europe/ Eurasia και τα Special Olympics International, στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεαρών Ηγετών (Special Olympics Global Youth Leaders’ Summit) ή ακόμα και ως Unified Partners σε Αθλήματα Mεικτών Ομάδων (Unified Sports).

“Πιστεύω ότι με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Όταν παίξαμε όλοι μαζί, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχουν τείχη ανάμεσά μας. Η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο ούτε για εμάς αλλά ούτε και για εκείνους “

– Ναταλία Κ., Μαθήτρια Εκπαιδευτήρια Δούκα

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το Πρόγραμμα Νεαρών Ηγετών; 

Μπες εδώ:

image

Νεαροί Ηγέτες (Youth Leaders)

Νεαροί Ηγέτες για τα Special Olympics είναι νέοι άνθρωποι από 14 έως 24 ετών με και χωρίς νοητική αναπηρία, οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν στο μείζον θέμα της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με νοητική αναπηρία. Οι Νεαροί Ηγέτες με και χωρίς νοητική αναπηρία συνεργάζονται και λειτουργούν ως μία ομάδα Χωρίς Αποκλεισμούς.

Περισσότερα
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top