Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas

Τίτλος Έργου: Ενισχύοντας τις Στρατηγικές Οργανωσιακές Δράσεις των Special Olympics Hellas

Φορέας Χρηματοδότησης: Active Citizens Fund

Περίοδος Υλοποίησης: 15/7/2022 έως 31/12/2023

Περιγραφή: Τα Special Olympics Hellas αποτελούν από το 1988 το Εθνικό Πρόγραμμα της Ελλάδας, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics. Είναι ο πιο μεγάλος και ενεργός, αθλητικός και εκπαιδευτικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που με τις δράσεις του στοχεύει στην ουσιαστική ενδυνάμωση των ατόμων με νοητική αναπηρία, μέσα από τον αθλητισμό.

Παρέχουν κίνητρα για ενεργοποίηση, ωθούν τους αθλητές να θέτουν στόχους, να ασχολούνται με αυτά που αγαπούν, να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους, να εξελίσσονται σωματικά, νοητικά και πνευματικά, να συμμετέχουν στη χαρά του αθλητισμού σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και ένταξης, να κοινωνικοποιούνται και να διαπρέπουν με τη θέληση και την προσπάθειά τους.

Αφουγκράζονται τις αυξανόμενες ανάγκες και προσπαθούν να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους όσο το δυνατόν περισσότερο, με σκοπό να φτάσουν σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας και να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες και να εμπλέξουν ενεργά τα άτομα με νοητική αναπηρία των τοπικών κοινωνιών.

Παράλληλα στοχεύουν στην παροχή της απαραίτητης υποστήριξης και αποφόρτισης των φροντιστών και των οικογενειών των αθλητών, για να μπορούν να βοηθούν και αυτοί με τη σειρά τους τα παιδιά τους με τον πιο σωστό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μέσα από το σύνολο των αγώνων, των δράσεων και των παράλληλων προγραμμάτων, τα Special Olympics Hellas αποσκοπούν στην ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση περισσότερων ανθρώπων για τη νοητική αναπηρία, στην αντιμετώπιση των ανισοτήτων και στην κατάρριψη των στερεοτύπων, στην ομαλή και δημιουργική συνύπαρξη των ανθρώπων με και χωρίς νοητική αναπηρία καθώς και στην αύξηση του δικτύου των εθελοντών και των υποστηρικτών που θα βοηθήσουν στην υλοποίηση του οράματός τους.

Το 4ετές στρατηγικό πλάνο των Special Olympics Hellas (2022-2025), πέραν των προβλεπόμενων επιχειρησιακών δράσεων και προγραμμάτων, θέτει κρίσιμους πυλώνες οργανωσιακής ανάπτυξης, οι οποίοι απαιτούν μία σημαντική επένδυση για την υλοποίησή τους.

Ελάτε Μαζί Μας!  |  Βίντεο

Αυτές οι δράσεις διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Οργανισμού και ενισχύουν:

  • Τη διεύρυνση της ποιότητας και της εμβέλειας του αντικτύπου των προγραμμάτων για τους αθλητές και αθλήτριές μας
  • Την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας και των διαδικασιών μας
  • Την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των Special Olympics Hellas
  • Την προαγωγή του εθελοντισμού (προσέλκυση, εκπαίδευση και βέλτιστη διαχείριση εθελοντών)
  • Την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα νοητικής αναπηρίας
  • Την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανεύρεσης πόρων και την βιωσιμότητα του Οργανισμού μας

Οι δράσεις αφορούν στους εξής τομείς:

  • Στον επιχειρησιακό τομέα προγραμμάτων με τη δυνατότητα ενίσχυσης με έναν Υπεύθυνο Προπονητικών Προγραμμάτων και με έναν Υπεύθυνο Συντονισμού Εθελοντών
  • Στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών και στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό μας
  • Στην επικοινωνιακή καμπάνια του Οργανισμού μας
  • Στην οικονομική βιωσιμότητα με την ενίσχυση της ανεύρεσης πόρων

Η δυνατότητα υλοποίησης των δράσεων αυτών μέσω του Active Citizens Fund θα αποτελέσει μία ευκαιρία να ενισχυθεί άμεσα η υλοποίηση του στρατηγικού μας πλάνου 2022 - 2025. Κατ αυτόν τον τρόπο, δίδεται η ευκαιρία να ενδυναμωθεί η ικανότητά μας να προσφέρουμε δυνατότητες προπόνησης και συµµετοχής σε αγώνες σε άτομα µε νοητική αναπηρία, να τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, να μοιραζόμαστε τη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής. Η ενδυνάμωση αυτή θα μας επιτρέψει επίσης να προάγουμε τον εθελοντισμό και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία σε θέματα που αφορούν στα άτομα με νοητική αναπηρία.

Σειρά Εκπομπών "Στο δρόμο για το Βερολίνο"

Special Podcast 

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top