Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Start a team - Έλα μαζί μας!

image

Τα Special Olympics Hellas αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της Περιφέρειας για τη δημιουργία νέων προγραμμάτων, έχουν ξεκινήσει με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την ανάπτυξη Περιφερειακών Τοπικών Προγραμμάτων σε 21 πόλεις - στόχους, με σκοπό να προσφέρουν, σε ετήσια βάση, οργανωμένες προπονήσεις και αγωνιστικές ευκαιρίες σε άτομα με νοητική αναπηρία. Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα δημιουργήσουμε ένα δίκτυο ενημέρωσης και υποστήριξης των ατόμων με νοητική αναπηρία, που στόχο θα έχει τη συμμετοχή και την ένταξή τους στη κοινωνία, καθώς και τη στήριξη των οικογενειών τους, μέσω των προγραμμάτων των Special Olympics.


image


image

Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει 21 πόλεις στις 12 Περιφέρειες της χώρας μας και αποβλέπει στην δημιουργία προπονητικών προγραμμάτων που θα αναπτύξουν 12 διαφορετικά αθλήματα ολυμπιακού τύπου.

Παράλληλα με τις αμιγώς αθλητικές δραστηριότητες, ενισχύεται και η, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, ανάπτυξη των 4 επιπλέον προγραμμάτων μας που εκφράζουν τον πυρήνα της φιλοσοφίας των Special Olympics και που εστιάζουν στη συμμετοχή νέων με και χωρίς νοητική αναπηρία σε Μεικτές Ομάδες, στα άτομα νεαρής ηλικίας (2 - 8 ετών), στην ενημέρωση και καθοδήγηση των μελών των οικογενειών τους και στον εθελοντισμό.

Τα Special Olympics Hellas απευθύνουν κάλεσμα στα Ειδικά Νηπιαγωγεία, Ειδικά Δημοτικά και Ειδικά Γυμνάσια - Λύκεια - ΤΕΕ-ΕΕΕΕΚ, με σκοπό την ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία που φοιτούν σε αυτά, στις δραστηριότητές μας.

Το Πρόγραμμα αυτό, προϊόν της από μέρους μας συνειδητοποίησης των προκαταλήψεων που παραμένουν ακόμη ζωντανές σε σημαντικό αριθμό περιοχών της Ελληνικής περιφέρειας, στοχεύει να παρακινήσει τον μέγιστο δυνατό αριθμό οικογενειών ατόμων με νοητική αναπηρία, για να φέρουν τα παιδιά τους στο φως της ημέρας και να τους δώσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την θέση τους στις τοπικές κοινωνίες ως ισότιμα μέλη.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος, οι νέες πόλεις που εντάσσονται σε αυτό συνυπογράφουν με τα Special Olympics Hellas Συμφωνητικό Συνεργασίας, με την υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων Ειδικής Αγωγής, Πανεπιστημίων και Αθλητικών Σωματείων.

image

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top