Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές (Young Athletes Program)

Πρόγραμμα Νεαροί Αθλητές (Young Athletes Program)

Το Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «Νεαροί Αθλητές» είναι ένα αθλητικό πρόγραμμα για παιδιά με νοητική αναπηρία ή / και παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 2 έως 8 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους έτσι ώστε να ενταχθούν στα Special Olympics και να συμμετέχουν στα επίσημα αθλήματα.

 

ΠΡOΓΡΑΜΜΑ "ΝΕΑΡΟI ΑΘΛΗΤEΣ"

Με εργαλείο το παιχνίδι επικεντρωνόμαστε στα σημεία που είναι κρίσιμα για τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη του παιδιού, μέσω μια σειράς κατάλληλων αναπτυξιακών δεξιοτήτων, όπως:

  • περπάτημα και τρέξιμο
  • υποδοχή
  • ρίψη
  • ισορροπία και άλματα
  • χτύπημα
  • λάκτισμα
  • ανεπτυγμένες δεξιότητες

 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Πρόγραμμα έχει πολύπλευρο χαρακτήρα και ως εκ τούτου και πολλαπλούς στόχους:

  • Να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση των παιδιών.
  • Να προάγει τη γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη.
  • Να γνωρίσει στα παιδιά τα αθλήματα.
  • Να ανεξαρτητοποιηθούν τα παιδιά από τους γονείς και να εξελιχθούν σε εν δυνάμει μέλη αθλητικής αποστολής.
  • Να καλωσορίσει τα μέλη των οικογενειών των παιδιών με νοητική αναπηρία στο δίκτυο των Special Olympics.
  • Να ενημερώσει σχετικά με την αναπηρία, μέσα από συμμετοχή σε ομάδες ένταξης με συνομήλικους, επιδείξεις και άλλες δράσεις.

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤEΣ ΜΑΣ

Στα Special Olympics Hellas όλοι οι προπονητές μας είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού και της ειδικής αγωγής, και όλοι τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

Η φύση του Προγράμματος "Νεαροί Αθλητές" είναι τέτοια που μπορεί να υλοποιηθεί από πολλές ειδικότητες και επαγγελματίες. Όπως και στον εξοπλισμό, βασικό συστατικό είναι η φαντασία και η ευελιξία.

 

PDF icon SOH_Young_Athletes_Coaching_Guide.pdf

 

ΤΑ ΜEΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

Αναγνωρίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και στη συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικές δράσεις, αποζητούμε την ενεργή συμμετοχή των μελών των οικογενειών των αθλητών και των αθλητριών στο Πρόγραμμα.

Με την συνεργασία τους στις προπονήσεις καλλιεργείται κλίμα εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης, ενώ παράλληλα δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες, για να αναπτυχθεί «γλυκιά συνήθεια» επικοινωνίας και συναναστροφής.

Με αυτή τους την ενασχόληση, γίνονται ενεργό κομμάτι των Special Olympics, τους καλωσορίζουμε στο Πρόγραμμα Οικογενειών των Special Olympics Hellas (Family Program) και τους εντάσσουμε στις δράσεις.

 

Παράλληλα με το προπονητικό κομμάτι υλοποιούμε και προγράμματα που σκοπό έχουν την όσο δυνατόν πιο σφαιρική δημιουργία ενός μελλοντικού αθλητή:

 

1. ΓΝΩΡΙΜIΑ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛHΜΑΤΑ

Ένα Πρόγραμμα το οποίο γνωρίζει στους αθλητές τα αθλήματα, προκειμένου να είναι σε θέση να επιλέξουν το άθλημα που τους αρέσει και οι γονείς και οι προπονητές να καταλάβουν την κλίση του κάθε αθλητή. Στο πλαίσιο αυτό, αφιερώνουμε έναν μήνα τον χρόνο, όπου αντικαθιστούμε τις καθιερωμένες προπονήσεις με το να προπονηθούν τα παιδιά σε βασικές δεξιότητες κάποιου αθλήματος.

Στόχος: Τα παιδιά να αποκτήσουν βιωματική εμπειρία για τα επίσημα αθλήματα.

 

2. ΕΠΙΔΕIΞΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με την ολοκλήρωση των προπονήσεων, διοργανώνουμε μια μικρή επίδειξη στο πλαίσιο κάποιας αγωνιστικής διοργάνωσης των Special Olympics Hellas (Τοπικοί Αγώνες, Πανελλήνιοι) με τη συμμετοχή των Νεαρών Αθλητών. Επιπροσθέτως, συνδυάζουμε γιορτές Χριστουγέννων ή Πάσχα με επίδειξη των όσων έχουν μάθει οι αθλητές μέχρι εκείνη την ημέρα. Οι αθλητές μπαίνουν για λίγη ώρα σε συνθήκες «αγώνων», καταβάλλοντας το μέγιστο της προσπάθειάς τους, μαθαίνοντας να εκτίθενται στο κοινό, να τους χειροκροτούν, να κερδίζουν και να λαμβάνουν το μετάλλιό τους.

Στόχος: Προσομοίωση συμμετοχής σε αγώνες

 

3. ΜΕΙΚΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ | UNIFIED PROGRAMS

LET’S PLAY TOGETHER | ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Μέσα από το πρόγραμμα "Ας Παίξουμε Μαζί", παιδιά με και χωρίς αναπηρία έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν από κοινού σε μία προπόνηση, να παίξουν μαζί και να συνεργαστούν. Στην πρακτική εφαρμογή του προγράμματος η συνύπαρξη των παιδιών γίνεται μέσα από επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και εθελοντικών φορέων που απασχολούν παιδιά αυτής της ηλικίας, στα σημεία πραγματοποίησης των προπονήσεων των Νεαρών Αθλητών, έπειτα από επικοινωνία και οργάνωση της δράσης.

Στόχος: Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν νέους φίλους, να γίνουν εν δυνάμει συναθλητές, να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την ένταξη και να δημιουργήσουν τη δική τους άποψη για την αναπηρία.

 

4. ΤΡΙΗΜΕΡΑ CAMP - "ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ"

Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία στους Νεαρούς Αθλητές μας να αποκτήσουν την μοναδική εμπειρία συμμετοχής σε Πανελλήνιους Αγώνες, διοργανώνουμε 3ήμερα camps, όπου τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ζήσουν από κοντά αυτές τις στιγμές. Τελετή Έναρξης, διαμονή σε δωμάτια με συναθλητές, ομαδικό φαγητό στην τραπεζαρία και έννοιες όπως πειθαρχία, ομαδικότητα, αυτοεξυπηρέτηση και αυτονομία εισάγονται σιγά σιγά.

Στόχος: Η προετοιμασία των αθλητών που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ένταξή τους στα επίσημα αθλήματα των Special Olympics, σε συνθήκες αγώνων και συμμετοχής σε αθλητική αποστολή.

 

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝHΣΕΙΣ

Όπως όλα τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas, έτσι και το Πρόγραμμα "Νεαροί Αθλητές" παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε συμμετέχοντα.

Θέλοντας η συμμετοχή στο Πρόγραμμα να αποτελεί μία στιγμή διασκέδασης, χαράς και ξεκούρασης και καθώς η συμμετοχή των μελών της οικογένειας είναι εξαιρετικά σημαντική, πραγματοποιούμε τις προπονήσεις μας συνήθως τα Σαββατοκύριακα και σε ώρες πρωινές, προκειμένου τα παιδιά να είναι ξεκούραστα, σε ευχάριστη διάθεση και οι γονείς / κηδεμόνες να διαθέτουν μεγαλύτερη ευχέρεια χρόνου.

Έχοντας ως πρωταρχικό μας στόχο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας, πάντα εξασφαλίζουμε χώρους, οι οποίοι ενδείκνυνται να φιλοξενήσουν τα προπονητικά μας προγράμματα και να εξασφαλίσουν την ασφαλή και ευχάριστη προπόνηση των αθλητών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές και το ωρολόγιο πρόγραμμα των προπονήσεων, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 211 2011 006.

 

O ΕΞΟΠΛΙΣΜOΣ

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε κατά την υλοποίηση του Προγράμματος είναι βασικός εξοπλισμός γυμναστικής, ψυχοκινητικής και... μεγάλης φαντασίας! Διαφορετικές υφές, χρώματα, μεγέθη και ήχοι στα υλικά, μας βοηθούν στην πιο πλούσια και ενδιαφέρουσα δομή του ασκησιολογίου. Μερικά από τα αντικείμενα που συναντά κανείς στις προπονήσεις μας είναι τα παρακάτω:

  • Blocks
  • Αλεξίπτωτο
  • Δοκοί Ισορροπίας
  • Κώνοι
  • Μαντήλια
  • Μπάλες διαφόρων μεγεθών και υφών
  • Ρακέτες
  • Σημάδια Δαπέδου
  • Στεφάνια
Print
159 Rate this article:
5.0
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
1819
Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων

Επίδειξη Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων

Tα Special Olympics Hellas και τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ διοργανώνουν την Πέμπτη, 28 Μαρτίου Επίδειξη του Προγράμματος Εξάσκησης Κινητικών Δεξιοτήτων! Στην επίδειξη θα συμμετάσχουν αθλητές με νοητική και κινητική αναπηρία μαζί με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Read more
2021
Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγράμματος συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγράμματος συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού

Τα Special Olympics Hellas και ο Όμιλος Attica υπέγραψαν την Πέμπτη 21 Μαρτίου τριετή συμφωνία για την ενίσχυση προγραμμάτων συμπερίληψης μέσω του αθλητισμού. Ο Όμιλος Attica γίνεται χρυσός χορηγός των Special Olympics Hellas παρέχοντας χρηματοδότηση  στη λειτουργία των σχετικών προγραμμάτων για τα έτη 2024, 2025 και 2026.

Read more
222324
252627
Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Μοναδικές εμπειρίες ζωής για 4 αθλητές της αναρρίχησης στους Εθνικούς Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics Αυστρίας

Στη διοργάνωση των έβδομων Εθνικών Χειμερινών Αγώνων Special Olympics 2024 (14 - 19 Μαρτίου) συμμετείχαν αθλητές των Special Olympics Hellas στο άθλημα της αναρρίχησης!

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε η ελληνική αποστολή αναρρίχησης των Special Olympics Hellas, αποτελούμενη από 4 αθλητές, 1 προπονητή και 1 αρχηγό αποστολής, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες, στα Special Olympics Österreich Winter Games 2024, που διεξήχθησαν στην Αυστρία από 14 έως 19 Μαρτίου. Η αγωνία και η προσμονή για τους αγώνες εκτός Ελλάδας έδωσαν τη θέση τους στην χαρά και την ικανοποίηση της επιτυχίας, καθώς η ελληνική αποστολή επέστρεψε στην Τρίπολη με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες και μετάλλια στις αποσκευές της.

Read more
28293031
1234567
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top