Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Τελευταία Νέα

Ενημερωτική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

Ενημερωτική Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού

Σε συνεργασία με το "Άλμα Ζωής"

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι τα δώρα ζωής που οφείλουμε να χαρίζουμε στον εαυτό μας, χωρίς αναβολή!

Μέσα από το Πρόγραμμα Οικογενειών, διοργανώνουμε ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 μμ – 7:30 μμ  για την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, και τη σημαντικότητα του προληπτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με εξειδικευμένους ομιλητές: Κορίνα Τσομπανισάκη, Κοινωνική Λειτουργός Πανελληνίου Συλλόγου  Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Μιχάλης Νικολάου, Παθολόγος – Ογκολόγος, Επιμελητής Α΄ της Α΄ Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας», Ανθή Ανδροβιτσανέα, Ψυχολόγος Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», Γιαννούλα Γεροθανάση, Εκπαιδευμένη Εθελόντρια Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του νέου προγράμματος των Special Olympics Hellas "Οι αθλήτριες των Special Olympics σπάνε τα όρια”, το οποίο υλοποιείται με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και στοχεύει στην ενδυνάμωση κοριτσιών άνω των 8 ετών και γυναικών με νοητική αναπηρία, ώστε να συμμετάσχουν στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics Hellas, να ενημερώνονται για τις θετικές επιπτώσεις της άσκησης και της κοινωνικοποίησης στην καθημερινότητά τους, ενώ παράλληλα τα μέλη των οικογενειών τους να ενημερώνονται σε θέματα υγείας, πρόληψης, ψυχικής ενδυνάμωσης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία.

Τα στερεότυπα και τα ταμπού εξαλείφονται μόνο με την γνώση και την ενημέρωση. Όσο πιο ενημερωμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και να ξεπερνάμε τα εμπόδια. Η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενσυναίσθηση, η συνεργασία είναι δείγματα του πολιτισμού μιας κοινωνίας. 

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενείται η εκδήλωσή μας στον χώρο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, στην αίθουσα Άθω Τσούτσου, Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος. 

Η εκδήλωση αυτή μας δίνει την ευκαιρία να ενημερωθούμε από τους ειδικούς σε έναν ξεχωριστό και φιλόξενο χώρο, να συζητήσουμε και να φύγουμε πιο δυνατοί και αισιόδοξοι για όσα θετικά η επιστήμη μπορεί να προσφέρει.

Print
84 Rate this article:
No rating
«Ιούλιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top