Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Search
Search

Ενταξιακές Ομάδες Ανάδειξης Υγιεινού Τρόπου Ζωής σε Σχολεία & Φορείς

Τίτλος Έργου: Ενταξιακές Ομάδες Ανάδειξης Υγιεινού Τρόπου Ζωής σε Σχολεία & Φορείς

Φορέας Χρηματοδότησης: Ευρωπαϊκή Ένωση

Περίοδος Υλοποίησης: 01/11/2022 έως 31/10/2025

Περιγραφή: Τα Special Olympics Hellas με χαρά ανακοινώνουν ένα νέο έργο με θέμα την υγεία το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Το έργο στοχεύει να αναπτύξει και να εφαρμόσει προσβάσιμα και χωρίς αποκλεισμούς προγράμματα προαγωγής υγείας, φυσικής κατάστασης και ευεξίας σε ειδικά σχολεία και ιδρύματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών με νοητική αναπηρία (ID). Τα Special Olympics «Ενταξιακές Ομάδες Ανάδειξης Υγιεινού Τρόπου Ζωής σε Σχολεία & Φορείς» (ΙHLGiS/ Inclusive Healthy Lifestyle Groups in Schools) είναι ένα τριετές έργο που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος EU4Health για την πρωτοβουλία «HealthyLifestyle4All». Οι δραστηριότητες θα καθοδηγούνται από ομάδες συνομήλικων με και χωρίς νοητική αναπηρία που υποστηρίζονται από μέντορες και ειδικούς σε θέματα υγείας με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και ενυδάτωση, την τακτική σωματική δραστηριότητα που ενισχύει την υγεία, την ψυχική υγεία και τον αλφαβητισμό υγείας στα σχολεία υιοθετώντας την έννοια της «προαγωγής της υγείας σχολεία».

Η κοινοπραξία του έργου αποτελείται από τέσσερις εταίρους του προγράμματος Special Olympics (SO), ως Leader του Έργου είναι τα SO Europe – Eurasia και εταίροι είναι τα SO Estonia, SO Poland, SO Berlin και SO Hellas (Ελλάδα) καθώς και στο Έργο συμμετέχει και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει κυρίαρχο ρόλο στην Έρευνα. Το έργο στοχεύει να προσεγγίσει περισσότερα από 100 σχολεία, περισσότερους από 4000 μαθητές με και χωρίς νοητική αναπηρία και να εμπλακεί με κοινωνικούς φορείς και διατομεακή δέσμευση.

1η Εκπαίδευση στην Αθήνα Read more

1η Εκπαίδευση στην Αθήνα

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι η 1η Εκπαίδευση για το Πρόγραμμα ξεκίνησε αρχές Μαρτίου 2024 και τελείωσε πριν ξεκινήσουν οι διακοπές του Πάσχα.

Συμμετείχαν 16 μαθητές στο σύνολο με και χωρίς νοητική αναπηρία. Οχτώ μαθητές της 1ης Λυκείου από τα Εκπαιδευτήρια Καντά και 8 μαθητές από το ΚΔΑΠ Α.μεΑ. Βριλησσίων «Κρίκος» και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

Πιλοτική Εφαρμογή σε Αθήνα και Λευκάδα Read more

Πιλοτική Εφαρμογή σε Αθήνα και Λευκάδα

23/10/2023 - 22/12/2023

23 Οκτωβρίου 2023 – 22 Δεκεμβρίου 2023

Η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος ξεκίνησε τέλη Οκτωβρίου σε 2 τοπικά προγράμματα των Special Olympics Hellas στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Λευκάδα. Στην Λευκάδα συμμετείχαν δύο προπονητές, ένας διευθυντή σχολείου, ένας ψυχολόγος και δύο ζευγάρια μαθητών με και χωρίς νοητική αναπηρία. Ένας αθλητής με νοητική αναπηρία, ως Νεαρός Ηγέτης με ρόλο την εβδομαδιαία παρακολούθηση - των ζευγαριών. Στην Αθήνα συμμετείχαν ένας προπονητής, τρία ζευγάρια αθλητών των Special Olympics Hellas (peer-to-peer) με και χωρίς νοητική αναπηρία. Επίσης, ένας αθλητής που έλαβε μέρος σε αυτή την προπόνηση είχε το ρόλο του Νεαρού Ηγέτη που έκανε την εβδομαδιαία παρακολούθηση σε συνεργασία με τον συμπαίκτη του και ζευγάρι - αθλητή χωρίς νοητική αναπηρία.

8ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Read more

8ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

27/5/2023

27 Μαϊου 2023

Στις 27 Μαΐου, τα Special Olympics Hellas αποδέχτηκαν την πρόσκληση του Μητροπολιτικού Κολλεγίου να λάβει μέρος και να παρουσιάσει στο 8ο Συμπόσιο Εργοθεραπείας, το έργο τους ως Special Olympics, αλλά παράλληλα υπήρξε μια μεγάλη ευκαιρία να παρουσιάσουν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ενταξιακές Ομάδες Ανάδειξης Υγιεινού Τρόπου Ζωής σε Σχολεία & Φορείς»  (IHLGiS). Έγινε μια γενική παρουσίαση του προγράμματος, ποιοι είναι οι συνεργάτες, ποιοι είναι οι στόχοι του Έργου και οι τρόποι με τους οποίους θα επιτευχθούν. 

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κινητικών Δεξιοτήτων (ΜΑΤΡ) Read more

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Κινητικών Δεξιοτήτων (ΜΑΤΡ)

29/3/2023

29 Μαρτίου 2023

Στις 29 Μαρτίου όπως κάθε χρόνο τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν την εκδήλωση του Προγράμματος Ανάπτυξης Κινητικών Δεξιοτήτων. Ένα μοναδικό στο είδος του παράλληλο αθλητικό πρόγραμμα για τα Special Olympics, που δεν αποκλείει κανέναν αθλητή. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει εξατομικευμένη προπόνηση σε μαθητές γυμνασίου του τυπικού πληθυσμού και σε μαθητές ειδικών σχολείων να έχουν την ευκαιρία να παίξουν μαζί σε κάθε σταθμό, για παράδειγμα ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπάντμιντον κ.λπ.  

Δράση «Παίζουμε Μαζί – Μαθαίνουμε Μαζί» – Νεαροί Ηγέτες χωρίς Αποκλεισμούς Read more

Δράση «Παίζουμε Μαζί – Μαθαίνουμε Μαζί» – Νεαροί Ηγέτες χωρίς Αποκλεισμούς

16/3/2023

16 Μαρτίου 2023

Σε μια αθλητική δραστηριότητα μεταξύ του σχολείου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Κατάρτισης και 3 Γυμνασίων Θήβας, μαθητές ενός από τα τυπικά σχολεία του πληθυσμού έδειξαν την επιθυμία τους να μάθουν για το πρόγραμμα μας «Νεαροί Ηγέτες χωρίς Αποκλεισμούς». Πρώτα, τους δώσαμε ένα ερωτηματολόγιο/κουίζ ώστε να καταλάβουμε αν οι ίδιοι έχουν αρκετές γνώσεις για το τι είναι υγιεινός τρόπος ζωής. Μετά τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων, είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση για το πώς φαντάζονται και με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να προτείνουμε και σε άλλους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους ως προς την καλυτέρευση της υγείας τους.

1η Διακρατική Συνάντηση EU4Health Read more

1η Διακρατική Συνάντηση EU4Health

17/1/2023 - 19/1/2023

Δουβλίνο 17 – 19 Ιανουαρίου 2023

Η Συνάντηση έλαβε μέρος δια ζώσης και διαδικτυακά στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Οι συμμετέχοντες στο σύνολο δεκαπέντε άτομα (15) προέρχονταν από όλους του Εταίρους του Έργου. Η Συνάντηση είχε ως πρωτεύοντα ρόλο την γνωριμία των Εταίρων Συμμετεχόντων και την οργάνωση του Έργου για τον πρώτο χρόνο. Αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές. Έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Διακρατική Συνάντηση.

RSS

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or HaDEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.

Link

Γίνε Εθελοντής


Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Link

Γίνε Προπονητής


Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Link

Γίνε Υποστηρικτής


Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.

                                                       
                                                       
Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας
       

            
Copyright 2024 by Special Olympics Hellas Όροι χρήσης Προσωπικά Δεδομένα
Back To Top