Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΥΓΙΕΙΣ ΑΘΛΗΤΕΣ"

To Πρόγραμμα "Υγιείς Αθλητές" προσφέρει στους αθλητές µία σειρά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και υπηρεσιών. Το Πρόγραμμα υλοποιείται αποκλειστικά από εθελοντές ιατρούς και φοιτητές του κλάδου υγείας. Είναι Πρόγραμμα που παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις οκτώ ειδικοτήτων (Οδοντίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Φυσιοθεραπευτές, Ποδίατροι, Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι) βοηθώντας τους Αθλητές των Special Olympics να βελτιώσουν την υγεία τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Τα Special Olympics προσφέρουν στους αθλητές τους τη δυνατότητα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων κατά τη διάρκεια επίσημων αγωνιστικών διοργανώσεων, σ’ ένα περιβάλλον ευχάριστο για τους εξεταζόμενους.

 

 

Special Smiles

                                                                 

Περιλαμβάνει οδοντιατρικές εξετάσεις, καθώς και προληπτικού χαρακτήρα εκπαίδευση για την υγεία των δοντιών στους εξεταζόμενους αθλητές.

 

 

   

 

                                                                                           Opening Eyes

                                                                                           Περιλαμβάνει αρκετές οπτομετρικές και οφθαλμολογικές εξετάσεις και μπορεί να παρέχει στους εξεταζόμενους αθλητές, που το έχουν ανάγκη, δωρεάν γυαλιά οράσεως κατόπιν ιατρική συνταγής, ή ειδικά αθλητικά γυαλιά και γυαλιά ηλίου που δεν απαιτούν                                                                                             ιατρική συνταγή.

 

Healthy Hearing

Περιλαμβάνει γενικές ωτοακουστικές. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να παρέχει δωρεάν ακουστικές συσκευές ή άλλου είδους ακουστικά βοηθήματα.

FUN fitness

Φυσιοθεραπευτές παρέχουν εκπαίδευση και συμβουλές σε αθλητές και προπονητές για το πώς να προπονούνται και να αγωνίζονται με ασφάλεια για την υγεία τους.

Health Promotion

Διαιτολόγοι, διατροφολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας εκπαιδεύουν τους αθλητές σε καλές συνήθειες διατροφής , στην ασφάλεια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, στην υγεία των οστών κ.α.

Fit Feet

Ποδίατροι εξετάζουν τα πόδια και τις αρθρώσεις των αθλητών για παραμορφώσεις και δυσκαμψίες και παρέχουν συμβουλές για κατάλληλα παπούτσια και κάλτσες.


 

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.