Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού

Τα Σχολεία Ενταξιακού Αθλητισμού δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να εξελιχθούν σε Σχολεία-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού (Unified Champion Schools) αρκεί να πραγματοποιούν τις ακόλουθες δράσεις εντός του ακαδημαϊκού έτους:

  1. Αθλητικές δράσεις σε Μεικτή Ομάδα
  2. Ενταξιακές δράσεις με πρωτοβουλία των Νεαρών Ηγετών Χωρίς Αποκλεισμούς, και
  3. Συμμετοχή Όλου του Σχολείου σε ενταξιακές δράσεις. 

 

Στόχος είναι σε κάθε μεικτό αθλητικό γεγονός να υπάρχει ένας συνδυασμός των δύο εκ των τριών δράσεων.

 

Αθλήματα σε Μεικτές Ομάδες 

 

 

Τα Αθλήματα σε Μεικτές Ομάδες αποτελούν τη βάση του εκπαιδευτικού προγράμματος Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί. Play Unified: Learn Unified. και είναι απαραίτητη προϋπόθεση ώστε μία εκπαιδευτική μονάδα να πιστοποιηθεί ως Σχολείο Ενταξιακού Αθλητισμού ή Σχολείο-Champion Ενταξιακού Αθλητισμού.  

 

Ο κοινός στόχος, η κοινή προσπάθεια και η κοινή χαρά που βιώνουν οι συμμετέχοντες οδηγούν σε μια ενταξιακή εμπειρία.

 

 

 

 

 

Νεαροί Ηγέτες Χωρίς Αποκλεισμούς

Νέα άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία συνεργάζονται σε ομάδες χωρίς αποκλεισμούς και αναλαμβάνουν από κοινού την ευθύνη να προάγουν την ένταξη εντός και εκτός γηπέδου.

Οι Νεαροί Ηγέτες Χωρίς Αποκλεισμούς μπορούν, με δική τους πρωτοβουλία, να αναλάβουν την υλοποίηση διάφορων ενταξιακών δράσεων, όπως είναι η δημιουργία μιας Μεικτής Ομάδας Αθλήματος, η Τοπική Διάσκεψη Κορυφής Νέων, η Εκπαίδευση Νεαρών Ηγετών, το Φεστιβάλ Αθλημάτων σε Μεικτές Ομάδες, και μπορούν επίσης να αναλάβουν τη διοργάνωση των ενταξιακών αθλητικών δράσεων.

Η εργασία σε ομάδα χωρίς αποκλεισμούς καθιστά τα μέλη της ομάδας πιο ενημερωμένα και αξιόπιστα ώστε να προάγουν την ένταξη. 

 

 

Συμμετοχή Όλου του Σχολείου 

 

Μέσω της Συμμετοχής Όλου του Σχολείου, δημιουργούνται οι ευκαιρίες ώστε οι μαθητές, οι οποίοι δεν συμμετέχουν άμεσα στα Αθλήματα σε Μεικτές Ομάδες, αλλά και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, να μπορούν να συμμετέχουν με κάποιον άλλο τρόπο στις ενταξιακές δράσεις.

Μπορούν να προωθήσουν το γεγονός μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να συμμετάσχουν στην καμπάνια «Διαδώστε τη λέξη Ένταξη», να ενθαρρύνουν τους παίκτες ως Οπαδοί στις Κερκίδες, να οργανώσουν έναν Μαραθώνιο Περπατήματος, να ανεβάσουν τη Θεατρική Παράσταση «Είναι και Δικό μας Σχολείο».

 

 

 

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.