Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Στέλιος Μπίζας - Στίβος

Γίνε και εσύ αθλητής των Special Olympics Hellas

«Νιώθω περηφάνια και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος σε μια τεράστια οικογένεια όπως είναι τα Special Olympics».

 

Οι εμπειρίες του Στέλιου από το ταξίδι του στα Special Olympics

Ο Στέλιος Μπίζας είναι 34 ετών και μένει στο Πέτα Άρτας.

 

O Στέλιος μας μίλησε για την συμμετοχή του, τα αισθήματα του και την σημαντικότητα που έχουν για τον ίδιο η προπόνηση και οι αγώνες.

«Η χαρά μου που δημιουργήθηκε  η ομάδα στίβου των Special Olympics  είναι μεγάλη. Μου αρέσει γιατί με τις προπονήσεις είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, συναντώ πιο συχνά τους συναθλητές μου και τον προπονητή μου. Στους αγώνες βρίσκω τους φίλους μου αλλά γνωρίζω και νέους. Όταν διοργανώθηκαν οι  παγκόσμιοι αγώνες των Special Olympics στην Αθήνα και πήρα την 1η θέση στα 200μ. ένοιωσα μεγάλη ικανοποιήση.  Η  συμμετοχή μου στους αγώνες που έγιναν στο Λουτράκι το 2018, ηταν πολύ ξεχωριστή στιγμή. «Νιώθω περηφάνια και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος σε μια τεράστια οικογένεια όπως είναι τα Special Olympics».

 

Από τον προπονητή  θυμάμαι πάντα τα λόγια του ότι η συμμετοχή και η προσπάθεια έχουν την ίδια αξία από τη θέση που θα πάρουμε. Μέσα από τους δράσεις των Special Olympics έχω κάνει πολύ καλούς φίλους και από άλλες πόλεις όπως είναι ο Παύλος και ο Αντώνης από τα Ιωάννινα, την Κατερίνα, τον Δημήτρη και άλλους. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνω και άλλους στους αγώνες που θα γίνουν. Ονειρεύομαι να φτάσω, με την  βοήθεια του προπονητή μου, όσο πιο «ψηλά» γίνεται. Οι γονείς μου, μου λένε ότι τους κάνω υπερήφανους και ότι ζηλεύουν την εμπειρία μου αυτή».

Από την άλλη πλευρά οι γονείς του Στέλιου για την συμμετοχή του γιου τους, στη Ομάδα  των Special Olympics, την εξέλιξή του ως αθλητής αλλά και πως η ομάδα επηρέασε την συμπεριφορά του στην καθημερινότητά του, μας είπε: «Από την πρώτη μέρα που ήρθε στη γνώση μας η ύπαρξη των Special Olympics απευθυνθήκαμε στην τότε υπεύθυνη του τοπικού προγράμματος για την εγ

γραφή και την συμμετοχή του γιου μας στις εκδηλώσεις και δράσεις των Special Olympics. H συμμετοχή του γιου μας στις δράσεις αυτές έχει αλλάξει τον χαρακτήρα του, εννοείται προς το καλύτερο, τόσο με τους συναθλητές του όσο και μέσα στην οικογένε

ιά μας. Εκτός ότι βρίσκεται πάντα σε πολύ καλή φυσική κατάσταση χάριν στις προπονήσεις, έχει γίνει περισσότερο κοινωνικός και χαρούμενος,  χαρακτηριστικά που πρεσβεύει η ομάδα των Special Olympics.  Είμαστε πάντα δίπλα του εως σήμερα σε οποιαδήποτε συμμετοχή του σε δράσεις και αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ενθαρρύνοντας τον για προσπάθειά του».

Ο πατέρας του Στέλιου, νιώθοντας πρωτόγνωρα συναισθήματα, τόσο ο ίδιος όσο και ο Στέλιος από τη συμμετοχή του στα Special Olympics και θέλοντας να νιώσουν και άλλοι αθλητές και άλλοι γονείς αυτά τα συναισθήματα ανέλαβε τον συντονισμό του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Άρτας.

Ο προπονητής του Στέλιου, μας λέει : «Ο Στέλιος με την συμμετοχή του στην ομάδα των Special Olympics έγινε πιο πειθαρχημένος, επικοινωνιακός, αγωνιστής και αλληλέγγυος απέναντι στους συναθλητές του».

Γιάννης Σαπλαούρας, προπονητής στίβου Special Olympics Hellas, Άρτα

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.