Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πρόγραμμα Συνύπαρξης "UNIFY"


Το Πρόγραμμα UNIFY ® είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό και τα προγράμματα εκπαίδευσης για να ενεργοποιήσει τους μαθητές να αναπτύξουν πυρήνες για την προώθηση αξιών όπως, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της προάσπισης της αξιοπρέπειας των ατόμων με νοητική αναπηρία. 

Τα Special Olympics Hellas σχεδίασαν και υλοποιούν ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα υπό τον τίτλο «PlayUnified – Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί». 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «PlayUnified – Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί» είναι εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. Έγκρισης Υπ .Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Φ13.1/131530/Δ2  & Αρ. Πρωτ. Θετικής Εισήγησης Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π) 29/20.07.2017)
Οι συντονιστές της δράσης είναι Εκπαιδευτικοί, Ειδικοί Παιδαγωγοί αλλά και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολύχρονη εμπειρία ή εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εθελοντές των Special Olympics Hellas, με την ενεργή συμμετοχή αθλητών Special Olympics.
 
Διάλεξε άθλημα, οργάνωσε μια ομάδα, κατέβασε τον Οδηγό της δράσης και προσκάλεσε αθλητές Special Olympics!  
 
Το παιχνίδι αρχίζει…
 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο http://playunified.specialolympicshellas.gr/
 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.