Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Πρόγραμμα Οικογενειών Αθλητών και Αθλητριών

 

Αλλάζουμε τις αντιλήψεις

Αλλάζουμε τον κόσμο

# FAMILY PROGRAM

Τα μέλη των οικογενειών είναι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές  των αθλητών και των αθλητριών των Special Olympics. Mε την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά τους, στέκονται πάντα δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στη βελτίωση της ζωής τους.  

Συμμετέχοντας στις δράσεις του Προγράμματος Οικογενειών «Family Program Special Olympics Hellas» , τα μέλη των οικογενειών έχουν τη δυνατότητα να  συνδυάσουν μια  ξεχωριστή  αθλητική  εμπειρία με την ανοιχτή επικοινωνία τους με τη μεγάλη οικογένεια των Special Olympics.

Ως μέλος οικογένειας αθλητή και αθλήτριας (Family Member) θεωρείται κάθε άτομο που έχει σχέση συγγένειας με τον αθλητή και την αθλήτρια που συμμετέχει σε Αγώνες Special Olympics:

  • Συγγενείς εξ αίματος (μητέρα, πατέρας, αδελφός, παππούς, γιαγιά, θείος, θεία, ανιψιός, ανιψιά, ξάδελφος/η) .
  • Νόμιμος κηδεμόνας, θετός γονέας ή κάθε άτομο  που έχει την ευθύνη της φροντίδας του αθλητή ή έχει ρόλο κηδεμόνα ή θετού γονέα.

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα Οικογενειών είναι απαραίτητο βήμα για τη διαπίστευση των μελών των οικογενειών και την πρόσβασή τους σε μια σειρά προνομίων κατά τη διάρκεια των αγώνων και των ειδικών δράσεων.

Επικοινωνήστε μαζί μας με κάθε μέσο και ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Οικογενειών των Special Olympics Ελλάς.

Τ: 211 2011 000  Email:family@specialolympicshellas.gr f: Special Olympics Hellas                                            

Twitter: @SOHellas

 

#FAMILY HEALTH FORUM

Ώρα  για δράση.  

Η δράση «Family Health Forum» αποτελεί μια διαδραστική δημιουργική συνάντηση μελών οικογενειών αθλητών και αθλητριών Special Olympics Hellas με ειδικούς επιστήμονες, συνεργάτες των Special Olympics Ελλάς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, υποστηρικτών του κινήματος των Special Olympics.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι να δοθεί στις οικογένειες  των αθλητών και των αθλητριών, η ευκαιρία να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις σε θέματα υγείας, διατροφής και συμβουλευτικής ψυχολογίας, να συζητήσουν για καλές πρακτικές με τους ειδικούς συνεργάτες που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και  να μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές για βελτίωση της καθημερινότητάς τους,  αλλά και την ανάπτυξη διαπροσωπικής επικοινωνίας, βασισμένης σε σχέση αποδοχής, σεβασμού και εμπιστοσύνης.

To «1o Family Health Forum» υλοποιήθηκε στις 19 Απριλίου 2016, στο Λουτράκι, στα πλαίσια των Πανελληνίων Αγώνων Special Oympics, με την ενεργή συμμετοχή των οικογενειών των αθλητών που πήραν μέρος στους Αγώνες. Οι οικογένειες έφθασαν στο Λουτράκι από όλη την Ελλάδα για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια των ομάδων και να ζήσουν την εμπειρία μιας ανοιχτής δράσης που σχεδιάστηκε ειδικά για τα μέλη των οικογενειών, με γνώμονα κοινές ανάγκες και κοινούς προβληματισμούς για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με νοητική αναπηρία.

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.