Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Δημήτρης Κυριάκος – Powerlifting

 

 

Θα σας μιλήσω για τον αθλητή μου, τον Δημήτρη Κυριάκο. Η πρώτη εικόνα που βλέπετε είναι ενός ψηλόλιγνου άντρα και δεν περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσε να συμμετέχει σε οποιοδήποτε άθλημα.

Όμως, θα σας αποδείξει ότι κάνετε λάθος.

Ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο Powerlifting το 2015. Ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνομήλικοί του πίστευαν ότι θα μπορούσε να καταφέρει τόσα πολλά στο συγκεκριμένο άθλημα, μέχρι τη στιγμή που άρχισε να προπονείται μαζί μας στο προπονητικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas.

Καθώς ήταν ένας πολύ κλειστός άνθρωπος, έπρεπε να βρω τον κατάλληλο τρόπο επικοινωνίας μαζί του. Με το πέρασμα του χρόνου, καταφέραμε να εδραιώσουμε μία πολύ καλή επικοινωνία μεταξύ μας, ως προπονητής προς αθλητή αλλά και ως φίλοι, κάτι που μας έκανε να περνάμε πολύ ωραία κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Όσο περνούσε ο καιρός, οι κινήσεις του (squat, bench, deadlift) βελτιώθηκαν και σε ποιότητα και στο βάρος πάνω στη μπάρα. Οι συμβουλές για τη διατροφή του Δημήτρη αλλά και το πρόγραμμα που φτιάξαμε για εκείνον, τον ικανοποιούσαν και ήμασταν σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα ήταν θετικά.

Και πραγματικά, τα αποτελέσματα ήρθαν.  Στους Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics στο Άμπου Ντάμπι το 2019, κατάφερε να σηκώσει 3,2 φορές το βάρος του στην κίνηση του Deadlift, 2,8 φορές το βάρος του στην κίνηση των Squats και 1,5 φορά το βάρος του στην κίνηση των Πιέσεων Πάγκου (Bench Press) κερδίζοντας 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Ο Δημήτρης συνεχίζει να εξελίσσεται και η αυτοπεποίθησή του όσον αφορά στο άθλημα του Powerlifting είναι πιο ψηλά από ποτέ.

 

Ανδρέας Κωλέττης - Συντονιστής στο άθλημα του Powerlifting των Special Olympics Hellas

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.