Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Kοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Προπονητικού Προγράμματος Special Olympics N. Κέρκυρας

Σε μια ιδιαίτερα χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Προπονητικού Προγράμματος Special Olympics N. Κέρκυρας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων  στο Προσκοπείο την οποία πολύ ευγενικά μας παραχώρησε η Περιφερειακή Ένωση Προσκόπων Κέρκυρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων ειδικής αγωγής καθώς και πολυάριθμοι αθλητές, μέλη οικογενειών, φίλοι και υποστηρικτές των Special Olympics Hellas.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο π. Γεώργιος Βλάχος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών, & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αλέξανδρος Μιχαλάς, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού κ. Ανδρέας Σκούπουρας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας κ. Σπύρος Στεφανίδης και ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κέρκυρας κ. Ιωάννης Δρής.

Τους παρευρισκομένους καθήλωσε με την ερμηνεία της η χορωδία Ευρωπούλων «Ιωάννης Καποδίστριας» δίνοντας έναν εορταστικό τόνο στην εκδήλωση.

 Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, ευχαρίστησε όλους όσους αγκάλιασαν τα Special Olympics Hellas και σημείωσε: « Κάνοντας πράξη τους βασικούς άξονες της στρατηγικής μας που αφορούν την αποκέντρωση και αφουγκράζοντας την ανάγκη της περιφέρειας για την δημιουργία περισσότερων αθλητικών προγραμμάτων για τα άτομα με νοητική αναπηρία, έχουμε ξεκινήσει από το 2016 και πάντα σε συνεργασία με την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη δημιουργία περιφερειακών προπονητικών προγραμμάτων Special Olympics σε όλη τη Χώρα. Από τα πρώτα περιφερειακά προγράμματά μας είναι το Προπονητικό Πρόγραμμα Ν. Κέρκυρας. Η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Κέρκυρας είναι μεγάλη με αποτέλεσμα η οικογένεια των Special Olympics να αυξάνεται και να δυναμώνει μέρα με τη μέρα κάνοντας πράξη τα λόγια της ιδρύτριας των Special Olympics Eunice Kennedy Shriver: ‘’Με την παρουσία σας στέλνετε ένα μήνυμα σε κάθε χωριό, κάθε πόλη, κάθε έθνος. Ένα μήνυμα ελπίδας. Ένα μήνυμα νίκης.’’ Το 2018 είναι μια χρονιά σταθμός για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics. 50 χρόνια από την ημέρα που μια θερινή κατασκήνωση για ανθρώπους με νοητική αναπηρία μεταμορφώθηκε σ’ ένα Παγκόσμιο Κίνημα. 50 χρόνια συνεχούς δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία. Τα Special Olympics αλλάζουν ζωές, καταρρίπτουν φραγμούς, αλλάζουν νοοτροπίες. To Inclusion Revolution έχει ήδη ξεκινήσει… Από την επίσκεψη μας στον Πάπα Φραγκίσκο τον Οκτώβριο του 2017 η σκυτάλη πέρασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Ιανουάριο του 2018 δίνοντας έτσι το πρόσταγμα για μια παγκόσμια επανάσταση ένταξης.. Ελάτε όλοι μαζί να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού…»

Τα Special Olympics Ηellas ευχαριστούν ακόμα μια φορά την Κερκυραϊκή κοινωνία που πάντα μας περιβάλλει με αγάπη και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό να προβάλλουμε τις ευγενείς αρχές του Παγκόσμιου Κινήματος μας της κοινωνικής ένταξης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών στα άτομα με νοητική αναπηρία.

***

 

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.