Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

5η Δεκεμβρίου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

 

Εκδηλώσεις των Special Olympics Hellas

στα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη, την Αθήνα και την Κέρκυρα

Τα Special Olympics δεν θα υπήρχαν σήμερα, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό χιλιάδων εξαιρετικών ανθρώπων με σπάνια ευαισθησία που επιλέγουν να διαθέσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για τη φροντίδα των συνανθρώπων τους. Είναι οι Εθελοντές μας. Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών σε όλο τον κόσμο, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Με σύνθημα «Ζούμε Μαζί, Παίζουμε Μαζί» τα Special Olympics Hellas, για πρώτη φορά, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία, μαζί με τα μεγαλύτερα εθελοντικά εκπαιδευτικά κινήματα της χώρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνοντας πληθώρα εκδηλώσεων σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα στα Χανιά, την Αλεξανδρούπολη, την Αθήνα και την Kέρκυρα, με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank που σταθερά πλέον βρίσκεται στο πλευρό μας. Σκοπός των εκδηλώσεων αυτών ήταν η συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς αναπηρία που μετέφεραν με τον τρόπο αυτό καθαρό το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει. 

Ο Πρέσβυς ε.τ. και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas χαρακτηριστικά δήλωσε: «Σήμερα με τις εκδηλώσεις μας εκφράζουμε το βαθύ σεβασμό μας σε μια από τις πιο ευγενικές εκφάνσεις της ανθρώπινης ψυχής. Εκείνη της ανιδιοτελούς, της αυθεντικής και της αγνής υπηρεσίας προς τον συνάνθρωπό μας. Τα Special Olympics Hellas, κατ’ εξοχήν εθελοντικό κίνημα οφείλουν πολλά στους πολυάριθμους φίλους τους που είτε ως προπονητές είτε ως εθελοντές συνδράμουν οικειοθελώς σε ένα μεγάλο βαθμό στην επιτυχία των σκοπών τους. Εύχομαι πάντα να είναι υγιείς, δυνατοί και να αγκαλιάζουν με την ευγενική τους ψυχή το κίνημά μας.»

Η οικογένεια των Special Olympics Ηellas εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους Χορηγούς: Alpha Bank, Coca-Cola Τρία Έψιλον, στους Yποστηρικτές: Kέντρο Πολιτιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, Δήμο Αλεξανδρούπολης, Mega Place Χανίων, Star Bowl Κέρκυρας και με τη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

#SOHellas #IVD2016 #GlobalApplause #PlayUnified

#ScoutsofGreece #Odigismos #HellenicRedCross

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.