Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Υπερψήφιση νόμου για τα Special Olympics

 
Με την σημερινή ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περί τροποποιήσεων του ν. 2725/1999 (Α΄121), όλη η μεγάλη οικογένεια των Special Olympics Hellas, αθλητές, προπονητές, εθελοντές και οι οικογένειες των αθλητών, επιθυμούμε να εκφράσουμε την βαθιά ευγνωμοσύνη μας στον αρχιτέκτονα του νομοσχεδίου Υφυπουργό του Αθλητισμού κύριο Γιώργο Βασιλειάδη. Επίσης, ευχαριστούμε όλα τα πολιτικά κόμματα γιατί με την από μέρους τους ομόφωνη υπερψήφιση του νόμου απέδειξαν την αναγνώριση τους στο έργο που επιτελούμε.
 
Από την πρώτη στιγμή όπου ανέλαβε τα καθήκοντά τον Νοέμβριο του 2016, ο κ. Βασιλειάδης δεν έκρυψε την ιδιαίτερη ευαισθησία του για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα και τους αθλητές με διανοητική αναπηρία των Special Olympics ειδικότερα, τους οποίους τοποθέτησε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός του.
 
Όταν  υποβάλαμε το αίτημα συνάντησης, μας δέχθηκε άμεσα, άκουσε με προσοχή τα θέματα που μας απασχολούν και χωρίς χρονοτριβή έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία σύνταξης του νόμου, τονίζοντας στην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου την ανάγκη της στενής τους συνεργασίας με τα δικά μας στελέχη. Στο διάστημα που ακολούθησε, η συνεργασία αυτή, με την προσωπική καθοδήγηση του Υφυπουργού, αποδείχθηκε στενή, χρήσιμη και αγαστή.
 
Το αποτέλεσμά της αντανακλάται πιστά στο κείμενο του νόμου που, για πρώτη φορά, έρχεται να γεμίσει ένα μακροχρόνιο κενό και τοποθετεί τα Special Olympics Hellas στην θέση που αντιστοιχεί στην εξαιρετική προσφορά τους στα άτομα με διανοητική αναπηρία.
 
Έχοντας πλέον την Πολιτεία στο πλευρό μας, θα εξακολουθήσουμε με την ίδια ζέση και ενθουσιασμό να υπηρετούμε πιστά, δυναμικά και ανυποχώρητα τις ευγενείς αρχές του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics, της κοινωνικής ένταξης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της παροχής ίσων ευκαιριών στους αθλητές μας. 
 
Ταυτόχρονα, δίνουμε και από την πλευρά μας μία ακόμη ισχυρή ώθηση στο εθελοντικό κίνημα στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην Νέα Γενιά που πρόθυμα απαντάει στα καλέσματά μας και πολυάριθμη συνδράμει με τον δυναμισμό και τα αγνά της αισθήματα στην ευόδωση των σκοπών μας. 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.