Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017

 

Στο κατάμεστο Planai Stadium του Schladming έγινε χθές η Τελετή Έναρξης των ΧΙ Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Austria 2017.

Ο ενθουσιασμός ανέβηκε κατακόρυφα όταν εμφανίστηκε, πρώτη όπως πάντα, η Ελληνική Αποστολή Special Olympics  την οποία ακολούθησαν οι 106 αποστολές από όλο τον κόσμο. Ενθουσιασμένοι και οι αθλητές μας ανταπέδιδαν τις εκδηλώσεις αγάπης χαιρετώντας τον κόσμο που τους επευφημούσε. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική υπήρξε η άφιξη της φλόγας της Ελπίδας την οποία, μετά από ένα μακρύ ταξίδι που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου στο Ζάππειο, μετέφερε ομάδα σκιέρ η οποία κατέβηκε από μια χιονισμένη πλαγιά του Planai στο κέντρο του σταδίου του Schladming.

Δίπλα στους αθλητές μας ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος με την συνεχή παρουσία του ανάμεσα στους αθλητές μας έδωσε τη δική του υποστήριξη και ενθάρρυνση για τους αγώνες που ξεκινούν σήμερα το πρωί. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των Special Olympics International Dr. Timothy P. Shriver τον οποίο πληροφόρησε για την στήριξη την οποία η Ελληνική Πολιτεία παρέχει στο Κίνημά μας.

Ο Πρόεδρος μας δήλωσε ότι η σημερινή Τελετή ήταν το επιστέγασμα της μακράς και επιτυχούς προσπάθειας η οποία ξεκίνησε από την Τελετή Αφής της Φλόγας στο Ζάππειο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και προκάλεσε ενθουσιώδη σχόλια από Έλληνες και Ξένους αλλά και από πολλές προσωπικότητες πολύ πέραν του Κινήματος των Special Olympics. «Από σημέρα», κατέληξε ο Πρέσβυς κ. Κοδέλλας, «ο λόγος ανήκει αποκλειστικά στους εξαίρετους αθλητές μας, Καλή Επιτυχία!»

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σε μια κοινωνία που καθημερινά δίνει την μάχη της επιβίωσης υπαρχούν κάποια παιδιά που δίνουν μια ακόμα μεγαλύτερη μάχη. Αυτή της  αναγνώρισης οτι υπάρχουν που έχουν τις ίδιες ανάγκες και τα ιδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής και ο αγώνας ο δικός τους αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.»

#SOHellas #Austria2017

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

·         https://www.flickr.com/photos/sowwg2017/albums

·         https://www.flickr.com/photos/soi-photo-stream/albums

Συνημμένα ακολουθούν:

·         Δελτίο Τύπου των Special Olympics International

·         Ομιλία του Προέδρου των Special Olympics International Dr. Timothy P. Shriver

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.