Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Μήνυμα Προέδρου – Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντελεστές της επιτυχίας της Τελετής Αφής της Φλόγας της Ελπίδας


Μετά την μοναδική, κατά γενική ομολογία, επιτυχία της Τελετής της Αφής της "Φλόγας της Ελπίδας", θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές του πολυσύνθετου αυτού εγχειρήματος.

Τις αθλήτριές μας της ρυθμικής γυμναστικής που εξετέλεσαν με ακρίβεια και περισσή χάρη το ιδιαίτερα απαιτητικό χορικό της Αφής. Την τόσο ταλαντούχο Ολυμπία Δραγούνη που με μαεστρία, υπομονή και αγάπη δίδαξε τις σύνθετες κινήσεις του χορού.

Τα κορίτσια του Γυμναστικού Συλλόγου "Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων" που ενσάρκωσαν με τον καλλίτερο τρόπο το μήνυμα του Κινήματός μας, της κοινωνικής ένταξης,  playing unified με τις δικές μας αθλήτριες. Τον πολλά υποσχόμενο συνθέτη Μάριο Αριστόπουλο που έδεσε αρμονικά την κίνηση με τις νότες της μουσικής του. Τον συνθέτη του ύμνου μας κορυφαίο Στέφανο Κορκολή, που έδωσε όλη του την ψυχή, απελευθέρωσε το ευγενές του πάθος και όπως πάντα συνεπήρε με την μοναδική ερμηνεία του. Τον ευπατρίδη Αλέξη Κωστάλα.

Την μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού, άψογη όπως πάντα. Την ΕΛ.ΑΣ για την ασφάλεια της Τελετής και της διαδρομής της λαμπαδηδρομίας. Τους αθλητές - αστυνομικούς της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά στη Λαμπαδηδρομία.  Το Λύκειο των Ελληνίδων, σταθερό υποστηρικτή των Special Olympics. Την Πρόεδρο του Ζαππείου κα. Χρυσάνθη Βαγενά που πρόθυμα μας διευκόλυνε, συμβάλλοντας σημαντικά και αυτή από την πλευρά της στην επιτυχία μας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους αφοσιωμένους προπονητές μας, που ακούραστα περιβάλουν όλο τον χρόνο με αγάπη τους αθλητές μας. Τους πολυάριθμους εθελοντές των Special Olympics Hellas και τους μαθητές σχολείων από όλη την Αθήνα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, επιβεβαιώνοντας ότι πρωτοβουλίες μας να εμφυσήσουμε τις ευγενείς αρχές των Special Olympics στην νέα γενιά ήδη αποδίδουν καρπούς.

Τέλος, δύο λόγια βαθειάς εκτίμησης στα μέλη της μοναδικής dream team της διοίκησης των Special Olympics Hellas Άρτεμις Βασιλικοπούλου, Στέλλα Ψαρρού, Ναταλία Ανδριανοπούλου, Μαρία Ανδροπούλου που εδώ και 3 1/2 χρόνια με περιβάλει με την αγάπη και την εμπιστοσύνη της, με το κέφι και την ανεξάντλητη θετική της ενέργεια. Επίσης, ευχαριστώ εκείνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που επέλεξαν να εμπλακούν προσωπικά στο δύσκολο αυτό εγχείρημα και βέβαια τον Συντονιστή Λαμπαδηδρομίας Αρχιφύλακα Νίκο Αγγελάκη.

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.