Τηλ. Επικοινωνίας: (+30) 211 2011 000

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

 

5η Δεκεμβρίου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Εκδηλώσεις των Special Olympisc Hellas στα Χανιά, την Αλεξαν δρούπολη, την Αθήνα και την Κέρκυρα

Τα Special Olympics δεν θα υπήρχαν σήμερα, ούτε θα είχαν δημιουργηθεί χωρίς την ενέργεια, την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό των  χιλιάδων εθελοντών. Ανθρώπων που επιλέγουν να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους για τη φροντίδα των συνανθρώπων τους. Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου.

Τα Special Olympics Hellas στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Δεκεμβρίου αλλά και  της πολυετούς συνεργασίας τους με τα μεγαλύτερα παιδαγωγικά εθελοντικά κινήματα: το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνουν εκδηλώσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας και συγκεκριμένα Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα και Kέρκυρα με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank. Σε αυτές τις εκδηλώσεις θα εορταστεί παράλληλα η 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas «PlayUnified» αποτελεί μια βιωματική δράση ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού με πολλαπλά οφέλη τόσο για τα άτομα χωρίς διανοητική αναπηρία όσο και για τους ίδιους τους αθλητές Special Olympics.

Στα Χανιά, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με την ευγενική χορηγία του Mega Place Χανίων, και από ώρα 10.00, θα διεξαχθεί Τουρνουά Special Olympics Unified στο Άθλημα του Bowling, με σκοπό τη συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει. Στο τουρνουά συμμετέχουν Μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων των Χανίων. 

Στην Κέρκυρα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 10.30, με την ευγενική χορηγία του Star Bowl Κέρκυρας, θα διεξαχθεί Τουρνουά Special Olympics Unified στο Άθλημα του Bowling, με σκοπό τη συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει.  Σε αυτή την εκδήλωση θα εορταστεί παράλληλα η 3η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 10.00, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα διεξαχθεί Επίδειξη Αθλημάτων και Προγραμμάτων των Special Olympics με σκοπό τη συνύπαρξη ατόμων με και χωρίς διανοητική αναπηρία σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει. (Συνημένο θα βρείτε πληροφοριακό υλικό για τις δράσεις που θα διεξαχθούν)

Στην Αλεξανδρούπολη, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 και από ώρα 10.00 έως 13.00, στο Κλειστό Γήπεδο Αλεξανδρούπολης «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» θα διεξαχθεί επίδειξη επίσημων αθλημάτων και προγραμμάτων Special Olympics στα αθλήματα: Καλαθοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης καθώς και παρουσίαση του Προγράμματος Νεαρών Αθλητών, με τη συμμετοχή μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό τη συνύπαρξη σε κοινές ομάδες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο αθλητισμός ενώνει.  

 

Γίνε Εθελοντής

Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics Eλλάς επιδιώκει να παρέχει στους εθελοντές που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διοργάνωση, μια αξέχαστη και ωφέλιμη εμπειρία ζωής, που στοχεύει στην κατανόηση και αποδοχή των ατόμων με διανοητική αναπηρία. 

Γίνε Προπονητής

Οι προπονητές κατέχουν ένα μοναδικό και αναντικατάστατο ρόλο στα Special Olympics, σε όλο τον κόσμο. Αναπτύσσουν τις δεξιότητες και καλλιεργούν το φίλαθλο πνεύμα των αθλητών. Επίσης, και ίσως περισσότερο από οποιανδήποτε άλλον, αποτελούν τα πρότυπα των αθλητών και κατ’ επέκταση διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους.

Γίνε Υποστηρικτής

Κάθε συνεισφορά ακόμα και η μικρότερη παραμένει ζωτική για την υλοποίηση των αθλητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας που στηρίζονται μέχρι σήμερα στις προσφορές των κοινωφελών ιδρυμάτων, των εταιρειών μέσω των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των ιδιωτών.